Stručni skup u Opatiji

U Kvarneru ‘vatreni dečki’: Vatrogastvo treba udaljiti od politike

Marina Kirigin

Predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader (treći s desna) otvorio je skup / Snimio Marin ANIČIĆ

Predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader (treći s desna) otvorio je skup / Snimio Marin ANIČIĆ

Uime domaćina okupljenima se obratio zamjenik gradonačelnika Opatije Emil Priskić. Istaknuo je kako će novo razdoblje vatrogastva u Opatiji označiti gradnja novog vatrogasnog centra za koji je dovršena projektna dokumentacija, a za koji se nada da će biti realiziran u razdoblju od dvije-tri godine



OPATIJA Petnaesti Stručni skup vatrogasaca, u organizaciji Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije i suorganizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, u opatijskoj Kristalnoj dvorani hotela Kvarner okupio je više od tri stotine vatrogasaca iz svih zemalja bivše Jugoslavije, a njima su se pridružili i gosti iz Južne Koreje, zamjenik glavnog vatrogasnog zapovjednika i voditelj službe za istraživanje požara, glavni autoritet za istraživanje uzroka požara u Južnoj Koreji.


Snimio Marin ANIČIĆ


Snimio Marin ANIČIĆ



Dvodnevni skup, na kojem se govori o sigurnosti vatrogasaca, novom hrvatskom ustroju i novom prijedlogu zakona o vatrogastvu, ali i razmjenjuju iskustva, otvorio je predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader.





Govorio je o aktualnoj situaciji, reorganizaciji vatrogastva, ali i o nacrtu prijedloga zakona o vatrogastvu koji je predan u resorno ministarstvo, a koji bi se uskoro trebao naći na javnoj raspravi. Naveo je kako su reforme u vatrogastvu njihova najveća pobjeda jer će vatrogastvo biti udaljeno od politike odnosno vodit će ga struka.



Uime domaćina okupljenima se obratio zamjenik gradonačelnika Opatije Emil Priskić. Istaknuo je kako će novo razdoblje vatrogastva u Opatiji označiti gradnja novog vatrogasnog centra za koji je dovršena projektna dokumentacija, a za koji se nada da će biti realiziran u razdoblju od dvije-tri godine.


VIŠE MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU U PETAK!