Uoči Valentinova

Tri sata pozitivne energije: Boris Novković darovao Opatiji ”Čistu ljubav”

Aleksandra Kućel Ilić

Foto: arhiva NL

Foto: arhiva NL



OPATIJA Slavlje ljubavi koja nas »veže i spaja« u Klubu Gervais u Opatiji uoči Valentinova, uz jedan poseban koncert obavijen pozitivnom energijom pružili su publici Boris Novković sa svojim odličnim bendom i splitska klapa »Rišpet«. Zaljubljeni i svi drugi koji vjeruju u mogućnost da će pronaći srodnu dušu, mogli su uživati uz neke od najpoznatijih ljubavnih pjesama nastalih na ovim prostorima i to više od tri sata. Klapu »Rišpet« predvođenu Ivom Amulićem kojega opatijska publika voli i prati dugi niz godina, još od vremena Tutti Frutti Benda, pratilo se i nagrađivalo pljeskom i ovacijama. Dobro raspoložena kumpanija iz Dalmacije koja je otvorila valentinovsku večer uspostavila je izvrsnu komunikaciju s publikom svih dobnih uzrasta, bilo da su ih pratili nešto mirnije, iz stolica postavljenih na zahtjev samih posjetitelja, ili pak na autentičan »koncertovski« način – pjevajući zajedno s njima na nogama, plešući ili pak snimajući najdraže »stvari« mobitelima. Uz svoje uspješnice, poput »Šta mi ljube oćeš kazat«, ili »Lumina«, izveli su i nekoliko ultra poznatih skladbi drugih autora, pa su tako zagrljaje i poljubce izazvali izvodeći neponovljivu »Cesaricu«, te poželjevši oporavak Oliveru Dragojeviću, a mnogi su zapjevali i uz »Stojim na kantunu, glava u balunu« ili zaplesali uz nezaboravni sentiš nekadašnjeg Tutti Frutti Benda  »Nasloni glavu, na moje rame…«. Šarmirajući publiku, Ivo Amulić je otkrio i detalje iz privatnog života, pa je tako između ostalog objavio i da je zaljubljen i to – u svoju unučicu koju je upravo dobio!


Nakon dobre zabave u prvome dijelu koncerta, pozornicu su zauzeli energični dečki koji su željeli pokazati Opatiji što je to »Čista ljubav« – Boris Novković i njegov prateći bend. U tridesetak godina karijere »izbacio« je Novković brojne hitove, pa mu je vjerojatno bilo teško odabrati valentinovski repertoar u kojemu bi se našle »the best off« pjesme, no sudeći po ovacijama iz dvorane, sigurno je da je napravio dobar posao.


– Želim da ovo bude jedan veliki privatni tulum na kojemu slavimo nešto što će tek doći, Valentinovo. U Opatiji večeras slavimo ljubav – poručio je Boris Novković koji je osim što je otpjevao više od dvadeset pjesama i tijekom gotovo svakog refrena pozivao i publiku da doprinese uspjehu večeri pjevanjem, dobar dio koncerta i svirao gitaru.»Tko sam bez tebe«, »Prodala me ti«, »U dobru i zlu«, »Mi smo jači i od sudbine«, »Čista ljubav«, »Vukovi umiru sami«, »Struji struja«, »Dok svira radio«, »Daleko«, »Plakat ću sutra«, »Više ništa nije kao prije« i pri kraju koncerta – svevremenska »Tamara« (»Kuda idu izgubljene djevojke«), samo su neke od pjesama koje je poznati pjevač sa svojom ekipom odlučio interpretirati pred opatijskom publikom i na najljepši način najaviti Valentinovo. Bila je to doista emotivna večer, pa se na njoj Boris prisjetio i pokojnog oca Đorđa Novkovića i u čast ovom legendarnom kompozitoru koji je za sobom ostavio brojne evergreene, izveo njegovu skladbu »Malo mi je jedan život s tobom«, koju je u originalu pjevao Mišo Kovač.A publici koja se unatoč tome da je bila »pusna subota« i finale karnevala, pa su mnoge vezivale »maškarane obaveze«, ipak odlučila tri romantična večernja sata provesti u Opatiji uz vrhunske glazbenike, čini se da je »malo bio samo jedan ovakav koncert«…