Zapalilo društvene mreže

Susjedi presudili, a mnogi Opatijci žale: Kultni opatijski kafić Morčić zatvoren

Aleksandra Kućel Ilić

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

Zatvaranju lokala prethodila je odluka susjeda koji su odbili dati suglasnost za korištenje terase u ugostiteljske svrhe



OPATIJA Previše dobrih klubova i kafića otputovalo je u povijest – napisala je putem društvene mreže jedna Opatijka koju je, uz još mnoge druge koji dijele slično mišljenje, razočaralo zatvaranje kultnog kafića Morčić u Opatiji.


Gradska jezgra je tako dobila još jedna zatvorena vrata, a budući da je Morčić imao dugu tradiciju i stalnu klijentelu, oko njegovog se zatvaranja povela i žustra rasprava na društvenim mrežama.


Prema dostupnim informacijama, zatvaranju lokala prethodila je odluka susjeda koji su odbili dati suglasnost za korištenje terase u ugostiteljske svrhe, a bez nje ovaj mali kafić više nije bio dovoljno rentabilan.




Bez obzira na koji se način ova priča nastavi, osim žala za mjestom koje je mnogima bilo jedan »poseban kutak«, ostaje i ona vječna polemika – može li se noćni rad ugostiteljskih objekata pomiriti sa željom za noćnim mirom mještana?


Odnosno, ključno je pitanje što Opatija želi u svojoj turističkoj budućnosti – biti gradom zabave ili mjestom zatvorenih škura i rijetkih sadržaja?