Sveti Juraj

Radovanu Trinajstiću nagrada za životno djelo Lovrana

Marina Kirigin

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić

Trinajstić je u Puhački orkestar Lovran »utkao« 56 godina amaterskog rada, umirovljeni je profesor tehničkog odgoja u lovranskoj osnovnoj školi, predsjednik Pusnog društva Toronjera, dobrovoljni darivatelj krvi, dopisnik Novog lista



LOVRAN Radovanu Trinajstiću – članu Puhačkog orkestra Lovran u koji je »utkao« 56 godina amaterskog rada, umirovljenom profesoru tehničkog odgoja koji je cijeli svoj radni vijek proveo u Osnovnoj školi Viktora Cara Emina u Lovranu te je uz redovnu nastavu vodio niz izvanškolskih aktivnosti, organizirao akcije sakupljanja papira, čepova, baterija te kod učenika razvijao ekološku svijest, dobrovoljnom darivatelju krvi, dugogodišnjem članu i danas predsjedniku Pusnog društva Toronjera koje njeguje karnevalske običaje Lovranšćine, ujedno i povremenom dopisniku Novog lista i suradniku Lovranskog lista koji je dugi niz godina pratio i izvještavao o političkim i društvenim događanjima u Lovranu – dodijeljena je nagrada za životno djelo Općine Lovran na jučerašnjoj svečanoj sjednici u hotelu Excelsior, održanoj u povodu dana zaštitnika liburnijskog gradića, Svetog Jurja.


Nagrade i zahvalnica 


Bio je to najsvečaniji trenutak predvečerja tijekom kojeg su uručene i godišnje nagrade Općine Lovran – Senki Baruški za područje kulture, Marini Mavrinac Matulja za područje sporta i Gergelju Agoštonu za područje kulturnog turizma i gospodarstva. Zahvalnica je uručena i predstavniku Boćarskog kluba Lovran za ostvarene sportske rezultate i ulazak u Prvu hrvatsku boćarsku ligu.


– Izuzetno mi je drago što sam dobio ovu nagradu za koju su me predložili članovi Puhačkog orkestra Lovran, orkestra u kojem sam aktivan već duže od pola stoljeća. Isto tako, zahvaljujem se komisiji koja me odabrala i općinskim vijećnicima koji su taj prijedlog podržali. Iako ja teritorijalno pripadam Gradu Opatiji jer živim u Iki, oduvijek sam više društveno bio povezan s Lovranom, što kroz posao u lovranskoj školi, što kroz udruge u kojima sam djelovao. Osim u Lovranu, bio sam aktivan i u Opatiji i to kroz Mjesni odbor Ika u kojem sam prisutan već pet mandata, dvadeset godina, bilo kao predsjednik ili član. Posebno mi je drago što sam kroz svoj novinarski rad pisao o »malim« ljudima koji su zaslužili da se za njih i njihov rad čuje. Hvala još jednom Općini Lovran što me je prepoznala i dodijelila mi ovu nagradu koja će za mene biti poticaj da nastavim i dalje biti društveno koristan, aktivan u svom kraju dok god me zdravlje posluži – rekao je Trinajstić, dobitnik nagrade za životno djelo koja mu je uručena uz zvukove lovranske Toronjere.


Godina puna izazova




Na svečanoj sjednici, laureatima i uzvanicima, među kojima su bili i predstavnici jedinica lokalne samouprave s Liburnije i iz okruženja, delegacije pobratimljenih gradova Lovrana, predstavnici Primorsko-goranske županije, Vlade, ministarstva RH, obratili su se Bojan Simonič, načelnik Lovrana, i Branislav Petković, predsjednik Općinskog vijeća.


– Još jedna godina ispunjena projektima je iza nas, a druga puna izazova je pred nama. Izazova s kojima se moramo suočiti želimo li nastaviti razvijati grad ugodan za život njegovih građana, grad sretnih i zadovoljnih ljudi – rekao je Simonič, a nazočnima se u ime JLS-a s Liburnije obratio i načelnik Mošćeničke Drage Riccardo Staraj te Robert Maršanić ispred PGŽ-a.


Na svečanoj sjednici uručene su i zahvalnice dobrovoljnim darivateljima krvi – Siniši Jovanoviću (128 davanja), Milanu Milolaži (97 davanja), Valteru Gržeti (88 davanja) i Borisu Mišćeniću (87 davanja).