Darivanje i druženje

Radost i veselje: Djed Božićnjak oduševio djecu i roditelje na Učki

Srđan Brajčić

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj

Simpatični djedica je imao mjesta i snage da donese darove dobroj djeci, a njihovim mamama i tatama puno zagrljaja i poljubaca. No, djecu je zadužio da umjesto njega darivaju svoje roditelje



Djed Božićnjak ni ovog prosinca nije zaboravio na djecu Učke koja su ga jučer dočekala na učkarskom prijevoju Poklon. Snijega ove godine nije bilo, ali je zato učkarska zima počela stiskati, pa su kuhano vino za roditelje, pjesma i prigodni darovi za najmlađe podignuli temperaturu.


Djed Božićnjak je djeci, međutim, priznao da još uvijek nije naučio pjevati. Ali jako dobro zna dijeliti poklone dobroj djeci koja su ga ponovo srdačno dočekala. Pa se onda požalio okupljenim mališanima da svake godine mora vući sve više darova. Unatoč tome, djedica je imao mjesta i snage da donese još i darove za njihove mame i tate. Djed Božićnjak im je, naime, donio puno zagrljaja i poljubaca. No, djecu je zadužio da umjesto njega darivaju svoje roditelje.


– Draga djeco, evo uspjeli smo Djeda Božićnjaka i ove godine nagovoriti da dođe na Učku. To je već osma godina za redom da nas posjećuje Djed Božićnjak, a primit će i darivat će svu onu djecu koja su bila dobra. A vi ste svi bili dobri, pohvalio je najmlađe stanovnike Učke ravnatelj Parka prirode Egon Vasilić.Uz učkarsku djecu, s Djedom Božićnjakom na Poklonu jučer su se družili i najmlađi iz Lupoglava, mali ribari iz Lovrana, kao i djeca iz glazbene škole Mijo Mirković i DVD-a Opatija. Zamjenik opatijskog gradonačelnik Fernando Kirigin pozvao je i svu drugu djecu da ovih dana posjete Božićnu bajku u Parku prirode Učka.Djed Božićnjak će u svojem učkarskom domu na prijevoju Poklon primati djecu u petak od 16 do 19 sati, a u subotu i nedjelju od 13 do 19 sati. Tada će mališani imati priliku popričati s Djedom Božićnjakom i priopćiti mu svoje želje kako bi ih darovi ovih dana čekali ispod bora.