Novi mini kruzer

Prvi put na sjevernom Jadranu: Luksuzni ”Crni labud” plovi na ruti od Opatije do Dubrovnika

Marina Kirigin

Foto M. Aničić

Foto M. Aničić

Na luksuzno plovilo u opatijskoj luci ukrcali su se putnici i krenuli na sedmodnevno putovanje na kome će o njima brinuti jedanaest članova posade



OPATIJA Black Swan ili u prijevodu Crni labud novi je brod flote putničke agencije Katarine line, koji je prvi puta stigao na vez u opatijsku luku. Riječ je o mini kruzeru Superior Delux kategorije koji je u more porinut na početku ove turističke sezone, u drugoj polovici svibnja, i koji uglavnom krstari srednjim i južnim Jadranom. Ovo je njegovo prva plovidba na sjeverni Jadran kako bi ukrcao putnike na sedmodnevno putovanje na relaciji Opatija – Dubrovnik. Luksuzno plovilo, koje dizajnom i tehnologijom prati svjetske trendove, raspolaže sa 18 kabina za smještaj 36 putnika. Ponuđena je i usluga masaže, ski jet, a o svemu se brine jedanaesteročlana posada. Vlasnici ovog luksuznog plovila su obitelji Grubiša i Rakuljić iz Krila Jesenice, malog mjesta poznatog po brodogradnji u kojem je dovršen ovaj brod, nakon što je trup sagrađen u Kaštelima.


– Zadovoljni smo našom prvom sezonom, popunjeni smo nešto više od 80 posto, a naši su gosti uglavnom oni sa engleskog govornog područja, iz Australije, Novog Zelanda, Engleske, Amerike. Interesantno je da ove sezone na brodu nismo još imali ni jednog Nijemca. Nastojimo udovoljiti svim interesima naših gostiju, otkrivati im ljepote naše obale, ali i voditi ih na kupanje u mjesta prema njihovim željama – govori kapetan i vlasnik broda Denis Grubiša, čija je supruga Anja dizajnerica interijera broda, koja je i dosad sudjelovala u opremanju mnogih brodova iz Krila Jesenice, malog dalmatinskog mjesta u kojem nastaju ovi predivni mali luksuzni »hoteli« na vodi.