Pod okriljem noći

Policija traži kradljivca koji je u Opatiji ukrao – pisanicu

Aleksandra Kućel Ilić

Foto M. Aničić

Foto M. Aničić



OPATIJA Pripremajući se za Uskrs, Opatija je ove godine pored prigodnih programa kojima je cilj učiniti boravak turista što sadržajnijim, ali i uljepšati blagdane ovdašnjim stanovnicima, puno pažnje pridala i uređenju grada, te posebno noćnoj dekoraciji. Sve dane uoči velikog blagdana, glavna prometnica je noću osvijetljena simbolima nadolazećih velikih dana, a ispred tržnice je prvi puta postavljena košarica sa šarenim pisanicama. Na poziciji na kojoj se inače u vrijeme adventa nalazi okićena jelka, sada se nalazi košarica s ukrasnim uskrsnim jajima, ispred koje se turisti rado fotografiraju.


Nažalost, prema informacijama od nadležnih iz Grada Opatije, u ovoj lijepoj priči došlo je do incidenta koji je donekle pokvario trud svih onih koji žele opatijski iskorak i napredak. Kako saznajemo, u noći sa srijede na četvrtak nepoznati počinitelji ukrali su jedno jaje iz uskrsne košarice, te pritom čak prerezali i žice za dovod električne energije koja je služila osvjetljavanju ukrasa. Vandalski čin su gradske vlasti prijavile policiji koja provodi istragu.


– Ukras koji je postavljen pred zgradom tržnice bio je istinski razlog veselju mnogih, osobito mlađih sugrađana, ali i svih ostalih koji su se zatekli pred tržnicom, a znamo da je riječ o gradskoj žili kucavici. Gradska uprava Opatije osuđuje ovakav akt – stoji na službenim web stranicama Grada Opatije.