Nije bilo dovoljno biti na stanici

PUTNE PERIPETIJE Autobus nije stao, Mani Gotovac iz Opatije u Zagreb morala taksijem

Edita Burburan

Užasnuta sam postupkom vozača – Mani Gotovac / Snimio Ivica TOMIĆ

Užasnuta sam postupkom vozača – Mani Gotovac / Snimio Ivica TOMIĆ

Autobus prijevoznika Brioni Pula se nije zaustavio na autobusnom stajalištu na Slatini, gdje su ga čekale dvije putnice, a jedna od njih bila je bivša intendantica riječkog HNK Ivana pl. Zajca koja se vraćala s trotjedne terapije



RIJEKA  Danas u 15.25 sati autobus prijevoznika Brioni Pula nije se zaustavio  na autobusnom stajalištu u Opatiji da ukrca dvije putnice koje su čekale na Slatini. Jedna od putnica bila je teatrologinja i spisateljica Mani Gotovac, bivša intendantica riječkog HNK Ivana pl. Zajca, koja se nakon 21-dnevnog boravka u opatijskoj Thalassotherapiji trebala vratiti u Zagreb.


Gospođa Gotovac je za ovu vožnju zbog svog zdravstvenog stanja kupila čak tri karte, i svaku platila  111 kuna kako bi u vožnji mogla nesmetano spustiti sjedalo i u ležećem položaju putovati do Zagreba.


Naime, gospođa Gotovac zbog problema s kralježnicom nije u mogućnosti podnositi sjedeći položaj, a k tome je i prošli tjedan operirala koljeno pa je njeno zdravstveno stanje uz sve to još osjetljivije.




Nakon svih nemogućnosti, gospođa Gotovac i druga putnica koja se također zatekla u istoj situaciji, odlučile su pozvati taksi i o svojem trošku otputovati u Zagreb.


– Užasnuta sam postupkom vozača koji se nije zaustavio na stajalištu. Ne mogu vam opisati koliko sam zahvalna gospođi koja se uz mene našla u istoj situaciji. Nismo znale što učiniti. Izbor je bio vratiti se u hotel Dubravu i prenoćiti još jednu noć ili pozvati taksi. Srećom, gospođa je pozvala taksi i tako smo iznervirane krenule u Zagreb – rekla nam je Mani Gotovac.


Pulski prijevoznik kojeg smo pokušali kontaktirati, zasad nema komentara. Od svih navedenih brojeva na internetu, javila nam se samo osoba na centrali koja nas je uputila na dežurnog prometnika kao jedinu osobu koju se nakon 16 sati može kontaktirati.


Prometnik kojeg smo dobili nakon trećeg pokušaja kazao je da ne može ništa komentirati te nas uputio na šeficu idućeg dana ujutro.