Upis novih članova

POZITIVAN VAL ENERGIJE Opatijski IDS-ovci ojačali redove

Aleksandra Kućel Ilić

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina



OPATIJA Članovi Gradske podružnice IDS-a Opatija su zadovoljni svojim statusom i postignućima u godini na odlasku. Ove je godine u našu podružnicu učlanjen velik broj novih članova, koji su nam donijeli jedan pozitivan val energije. Jedna od naših osnovnih ideja temelji se na revitalizaciji opatijskog zaleđa. Amandmanom IDS-ovih vijećnika, u proračunu Grada Opatije OPG-ovima je osiguran poticaj od 50.000 kuna za nabavku autohtonih sadnica. Taj minimalni iznos koji smo uspjeli osigurati, kap je u moru u odnosu na »težinu« proračuna grada Opatije od 215.000.000 kuna. Za nas je taj korak itekako značajan i s ponosom možemo reći, kako je naš projekt službeno i počeo – rekla je na press konferenciji Isidora Rajković, potpredsjednica Gradske podružnice IDS-a Opatija.


Nadovezala se Diana Milanović, članica Predsjedništva ove stranke u Opatiji, po čijim riječima je osnovni cilj dodjele poticaja, prije svega, podizanje razine dohodovnosti i konkuretnosti poljoprivredne proizvodnje na području Grada Opatije te zadržavanje stanovništva u zaleđu.


– Primarni nam je cilj malim lokalnim proizvođačima poljoprivrednih -autohtonih ekoloških proizvoda, omogućiti povezivanje u zadrugu ili klaster čime značajno smanjuju opće troškove poslovanja. IDS će temeljem pozitivnih iskustava iz Istarske županije, svim zainteresiranim građanima omogućiti dodatne edukacije i savjetovanja, posebice od strane Agencije za ruralni razvoj Istre. Model bi se mogao primjeniti i na cijelom području PGŽ-a – navela je Milanović.Jelena Živanović, tajnica opatijske podružnice IDS-a je istaknula kako bi cjelokupna proizvodnja bila svedena pod zajednički brend i plasirana kroz ovdašnje ugostiteljske objekte na tržište. – U skladu s današnjim trendovima, autohtona, zdrava i ekološka hrana na tržištu postiže višu dodanu vrijednost. Sve je to bitno kako bi našim gostima omogućili najvišu moguću kvalitetu usluge, a našim ugostiteljima i turističkim djelatnicima konkurentnost – pojasnila je Živanović.Na pressici su još bili i predsjednik IDS-a u Opatiji Jadran Rubeša i gradski vijećnik Andrej Pošćić, te je istaknuta i vrlo kvalitetna suradnja s koalicijskim partnerima. Kako su naglasili IDS-ovci, uspjeli su »prekrojiti« od strane gradonačelnika i gradskih službi predloženi proračun te ga učiniti poticajnim za sve dobne skupine opatijskih građana, od najmlađih pa sve do umirovljenika, te će se i dalje zalagati za njihovu dobrobit.