Svoji na svome

Općina Lovran na dražbi kupila svoje nogometno igralište

Marina Kirigin

Nakon niza godina nastojanja i dugogodišnje pravne zavrzlame Općina Lovran kupila je nogometno igralište »Lokva« na javnoj dražbi za 1,7 milijuna kuna



LOVRAN Nakon pravne bitke, a onda i višegodišnjeg nastojanja da otkupi i dođe u posjet lovranskog nogometnog igrališta, Općina Lovran na javnoj dražbi uspjela je otkupiti teren na kojem se nalazi nogometno igralište »Lokva«. Općina Lovran za kupnju terena izdvojila je 1,7 milijuna kuna i konačno došla u posjed onoga za što je vjerovala da je i prvobitno trebalo pripadati lokalnoj samoupravi.


Zavrzlame s lovranskim nogometnim igralištem i vlasništvom terena na kojem se ono nalazi započele su još u doba bivše države Jugoslavije kada je ta parcela bila upisana u temeljni kapital tvrtke koja je potom otišla u stečaj. Potom je vlasništvo nad terenom pripalo Gradskoj banci Osijek, a zatim i Zagrebačkoj banci.


Nakon niza godina nastojanja da Općina Lovran otkupi teren, namjera je realizirana tek jučer otvaranjem javne dražbe. Općina Lovran bila je jedini ponuditelj te je uspjela kupiti 11.000 »kvadrata« velik teren za dvije trećine procijenjene vrijednosti zemljišta.– Općina Lovran ovom je kupnjom stekla dvostruko više »kvadrata« negoli je prodala u posljednjih desetak godina. Cijena po kojoj je teren otkupljen nije velika s obzirom na lokaciju. Strepili smo do samog kraja da bismo mogli ostati bez ove parcele, a onda i nogometnog igrališta na kojem se okupljaju lovranska djeca i mladi.

Zato realizacijom ove kupnje Lovrancima može napokon pasti kamen sa srca. Dražbe koje su najavljivane od 2006. godine, kada Općina nije u proračunu imala sredstva za takvu investiciju i kada je postojalo više interesenata za kupnju, na sreću su bile i odgađane. Sada konačno lovranski nogometaši i Hrvatski nogometni klub Lovran mogu biti na miru, svoji na svome nakon dvadesetak godina agonije, rekao je Bojan Simonič, načelnik Općine Lovran navodeći da je kupnja obavljena proračunskim novcem, a za tu namjenu u proračunu je bilo rezervirano 2,3 milijuna kuna.