Preuređenje

Opatijska Villa Ambasador nakon obnove otvorena svih 365 dana u godini

Aleksandra Kućel Ilić

Villa Ambasador spojena je s hotelom i odsad radi cijelu godinu / Foto LRH

Villa Ambasador spojena je s hotelom i odsad radi cijelu godinu / Foto LRH

Gosti su oduševljeni novim dizajnom nekadašnje Ville jer je ona sada uređena na moderan način, ali i dalje ima svoj austrougarski duh. Sada, kad je »executive blok« postao dio hotela, oba objekta ostaju otvorena tijekom cijele godine – najavili su iz Liburnia Riviera Hotela



OPATIJA  Opatija je grad s više od 30 hotela, među kojima uz povijesna zdanja poput prvog hotela na Jadranu, Kvarnera iz 1884. godine, ili pak godinu dana kasnije izgrađenog hotela Imperial, posebno mjesto među hotelima izgrađenim u zadnjih šezdesetak godina zauzima hotel Ambasador. U sastavu je najjačeg liburnijskog hotelijera, Liburnia Riviera Hotela, nosi najvišu kategoriju, a uoči ljetne sezone 2019. je i temeljito preuređen.


Remisens Premium Hotel Ambasador, djelo arhitekta Zdravka Bregovca, sagrađen je na mjestu bivše Ville Biedermann koju je projektirao Carl Seidl 1885. godine. Pored hotela stoji još uvijek Villa Ambasador, koja je bila izvorno sagrađena kao sanatorij dr. Schalka. Gradnja hotela Ambasador izazvala je kulturološki šok u Opatiji jer se ovaj hotel svojim izgledom isticao u austrougarskoj arhitekturi grada.


Hotel je u svojem izvornom sastavu imao 173 sobe i 7 apartmana, dok je u Villi Ambasador imao dodatne 32 sobe i 12 apartmana. U samom začetku hotela na 10. katu nalazili su se noćni klub, a la carte restoran, zimski vrt i American Bar. Osim Zdravka Bregovca, u uređenju interijera sudjelovala su i druga velika imena, od kojih se izdvajaju Zlatko Bourek, Ivo Kalina, Edo Murtić i kipar Dušan Džamonja.


Sve bolje poslovanje




– Hotel je u zadnjem desetljeću pokazivao svake godine sve bolje poslovanje, a sigurni smo da će i ovom renovacijom i bogatijom ponudom i sljedeće godine pokazivati rast – kažu nadležni iz Uprave LRH te pojašnjavaju što je sve hotelu donijelo veliko ovogodišnje renoviranje.


Hotel Ambasador ima daleko bogatiju ponudu nakon ovogodišnje temeljite renovacije / Foto Marin ANIČIĆ


Hotel Ambasador ima daleko bogatiju ponudu nakon ovogodišnje temeljite renovacije / Foto Marin ANIČIĆ



– Povezali smo hotel i Villu Ambasador u jedan objekt, odnosno sada Villa pripada hotelu kao »executive blok«. Spajanjem romantične i privatne atmosfere Ville Ambasador sa zadivljujućim ambijentom hotela Ambasador, našim gostima od ove godine, nudimo nove još raznovrsnije sadržaje i usluge. Hotel u svom sastavu ima ukupno 243 smještajne jedinice, od kojih 16 apartmana.


Osim standardnih apartmana, od sada hotel nudi i apartmane s vrtnim terasama i jacuzzijem te apartmane sa saunama za potpuni wellness užitak.


Novo dječje igralište kraj Ville i hotela Ambasador


Novo dječje igralište kraj Ville i hotela Ambasador



Hotel Ambasador obiluje sadržajima te pruža gostu sve potrebno za savršen odmor. Velika promjena s renovacijom se dogodila i u wellnessu jer se na starom ulazu wellnessa sada nalazi Fine Dining restoran Cubo, u kojem gosti mogu svaki dan okusiti lokalna jela pripremljena na drugačiji i moderan način. U wellnessu se gosti mogu opustiti u grijanom bazenu s morskom vodom, pet različitih sauna, jacuzziju, fitnessu, ali i raznim tretmanima koja nudimo.


Osim Fine Dining restorana Cubo, hotel ima i Garden Grill restoran Hortenziju gdje gosti mogu objedovati u prirodnom hladu. Također, našim gostima nudimo sobe s doručkom, ali i večerom, buffet verzijom koju nudimo u restoranu La Fourchette D’Or, nakon koje se gosti vole opustiti uz bogatu ponudu pića koje nudimo u našem Manhattan baru. U prostorima nekadašnje Ville, sada »executive bloka« naši »mali« gosti mogu se zabavljati u igraonici Mini Club te na našem novom vanjskom igralištu.



Prema podacima dobivenim iz Turističke zajednice Grada Opatije, milijun noćenja je ostvareno već 13. rujna, tjedan dana ranije nego li je to bilo prošle godine.To pokazuje da se dobri turistički rezultati na području Opatije nastavljaju i u posezoni.Nakon rekordne sezone i kolovoza u kojem je broj noćenja u odnosu na prošlu godinu porastao za 5 posto, rujan u prva dva tjedna donio je novi rast od 4 posto dolazaka i noćenja. Ukupno je od 1. do 14. rujna u Opatiji boravilo oko 22 tisuće gostiju koji su ostvarili 75 tisuća noćenja, pri čemu je najtraženiji bio hotelski smještaj s 4 i 5 zvjezdica, naveli su u opatijskom turističkom uredu.– Ostvareni pokazatelji rezultat su brojnih investicija i ulaganja u podizanje kvalitete smještaja, aktivne promocije Opatije na domaćem i stranim tržištima te realizacije niza projekata usmjerenih k jačanju atraktivnosti destinacije. Svoj doprinos tome svakako su dala događanja poput RetrOpatije i Carskog grada, a posebno su strani i domaći gosti uživali u Opatijskom vremeplovu, projektu kroz koji je posjetiteljima pruženo emotivno, uzbudljivo i edukativno iskustvo upoznavanja bogate opatijske povijesti i tradicije – rekla je Suzi Petričić, direktorica TZ-a Grada Opatije.Prema sadašnjim pokazateljima, Opatija će imati još jednu rekordnu turističku godinu, smatraju u opatijskom turističkom uredu.Od 1. siječnja do 14. rujna broj noćenja (ukupno 1.008.405) povećan je za 2 posto, broj dolazaka (ukupno 312.562) za 3 posto, a dobar »booking« najavljen je i do kraja godine, posebno u hotelskom smještaju više kategorije. Jesen će obilježiti kongresni turizam, a zimske mjesece atraktivne manifestacije poput Adventa u Opatiji i Festivala čokolade.


Kongresna ponuda


Preuređenjem Remisens Premium Hotela Ambasador, proširila se i naša kongresna ponuda jer smo renovacijom preuredili i dobili dvije dodatne kongresne dvorane u »executive bloku« hotela. Osim proširenja kongresnim dvoranama, kongresna ponuda nam se proširila i novom tehničkom opremom. Očekujemo da će sezona biti iznad očekivanja jer smo uz tradicionalne stalne kongrese dobili i mnogo novih klijenata. Investicijom smo nekadašnju Villu Ambasador, koja se prodavala zasebno kao objekt, povezali u ponudu hotela kao »executive blok«. Executive blok je sada malo drugačije uređen te nudi posebne kategorije soba kao što su apartmani s jacuzzijima i saunama. Gosti su oduševljeni novim dizajnom nekadašnje Ville jer je ona sada uređena na moderan način, ali i dalje ima svoj austrougarski duh. »Topla veza« između hotela i Ville je inače uvijek postojala, naši gosti su koristili glavni ulaz hotela pa hodnikom dolazili u svoje sobe. Sada, kad je »executive blok« postao dio hotela, oba objekta ostaju otvorena tijekom cijele godine – najavili su iz Liburnia Riviera Hotela.


Hotel Ambasador je uvijek imao jako puno »vanjskih« gostiju koji su dolazili te i dalje dolaze koristiti naše usluge. Naravno, i dalje su »vanjski« gosti dobrodošli u naš hotel te su slobodni koristiti sve sadržaje wellnessa, restorana i bara – poručuju iz vodstva LRH.


Villa Ambasador: Preuređeni interijer soba i apartmana


Villa Ambasador: Preuređeni interijer soba i apartmana