Gospodin "glas"

Oduševljena publika, oduševljen i Jacques: Popularni pjevač u Matuljima

Ana Marmilić

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

Brojna je publika gotovo dva i pol sata s Jacquesom Houdekom pjevala neke od njegovih najpoznatijih hitova, ali i brojne svjetske i hrvatske evergreene

Jacques Houdek poznatiji i kao Gospodin Glas je nakon prošlogodišnjeg koncerta na Ljetnoj pozornici u Opatiji ponovno posjetio kvarnerski kraj i u nedjelju održao koncert u matuljskom amfiteatru. Brojna je publika gotovo dva i pol sata sa Jacquesom pjevala neke od njegovih najpoznatijih hitova, ali i brojne svjetske i hrvatske evergreene. U pratnji Mate Matoševića na klaviru i Antuna Stašića na violini koncert je otvorio hitom iz mjuzikla Pacijenti »ima nešto u tome« koji inače izvodi s Doris Dragović.

– Niti ja nešto posebno pjevam niti ovi ljudi nešto posebno sviraju. Mi to samo jako volimo, kazao je Houdek te u nastavku izveo neke od svojih najpoznatijih pjesama kao što su Kad nekog voliš, Živim za to, Zauvijek tvoj, Stotinama godina i brojne druge. Izveo je i nekoliko pjesama s posljednjeg albuma Tko je, srce, u te dirn’o. Ovaj album koji obuhvaća njegove obrade najljepših starogradskih pjesama predstavlja svojevrstan odmak od klasičnog pop stila u kojem smo ga navikli slušati, ali kako kaže, voli se okušati u svim žanrovima. Pokazao je kako mu izvrsno leži i izvođenje poznatih svjetskih balada poput Always on my mind, Parlami d’amore Mariu, You raise me up i O sole mio.


Poželio je odati počast i nekim preminulim hrvatskim glazbenicima za koje je rekao da su definitivno ostavili neizbrisiv trag u hrvatskoj glazbi. Otpjevao je Ljubav se zove imenom tvojim Dine Dvornika, Pratim te Toše Proeskog, Nije htjela Kemala Montena, Dida moj Arsena Dedića te Samo jednom se ljubi Ive Robića. Publiku je posebno raznježila i oduševila pjesma Vinka Coce Mirno spavaj ružo moja. Kako je u publici bilo mnogo djece, Jacques Houdek poželio je i njih zabaviti zbog čega je publiku zamolio da ustane i zajedno s njim otpjeva Kad si sretan.


Za sam kraj koncerta Jacques je pozornicu prepustio svojim pratećim glazbenicima koji su izveli baladu Franka Sinatre My way. Dugotrajnim pljeskom publika je Jacquesa pozvala na bis te je ispričao anegdotu s Eurosonga i priznao da se zavjetovao da pjesmu My friend više neće izvoditi ako ju dobro otpjeva u finalu, ali je ipak popustio matuljskoj publici i izveo refren. Posjetitelji koncerta bili su oduševljeni vrhunskom izvedbom.




Jacques je bio posebno oduševljen prostorom amfiteatra i matuljskom publikom, priznavši da je ugodno iznenađen. Zaključio je da se radi o fantastičnom prostoru za koncerte, predstave i sportska događanja, te da je publika još bolja od prostora. Kako dodaje, odmah je osjetio da je dobrodošao te da ga publika prihvaća, što mu je uvijek posebno drago. Iskoristio je priliku da pozove sve u Crikvenicu na njegov koncert krajem kolovoza.