Prosvjedno pismo

Mještani Voloskog o parkingu: ‘Nulta zona je neopravdana’

Srđan Brajčić

U spomenutoj zoni ne vrijede niti povlaštena karta stanara, niti besplatni sat parkiranja - stoji u pismu u kojem Vološćani upozoravaju i na to da je glavna ulica zakrčena vozilima



VOLOSKO Korisnici parkirališta u Voloskom ponovo su iskazali svoje nezadovoljstvo parkirališnom politikom Opatije 21, a posebno nekim tumačenjima njezinog direktora Igora Štoka koji je nedavno izjavio da je »ukinuta 0. zona, a cijelo Volosko postalo je 1. zona parkiranje te je samim time u potpunosti zona povlaštenog parkiranja«. Vozači koji parkiraju u Voloskom ovu Štokovu tvrdnju ocijenili su apsolutno netočnom.


– Jedan direktor ne može sebi dozvoliti iznošenje netočnih tvrdnji, naročito po ovom pitanju na koje smo svi mi građani Opatije, posebno Voloskog, izuzetno osjetljivi. Naime, u Voloskom i dalje postoji nulta zona i u njoj ne vrijede niti povlaštena karta stanara niti besplatni sat parkiranja.


Slanje dopisa


Nulta zona se nalazi na izlazu iz Voloskog, tj. na kraju ulice Andrije Štangera, što bi Štok trebao znati budući da su uvjeti parkiranja objavljeni i na stranicama tvrtke kojoj je on direktor i u službenim novinama Primorsko-goranske županije, poručili su mu u svom pismu stanovnici Voloskoga.Potpisnici tog prosvjednog pisma upozoravaju da je već poslano više dopisa Opatiji 21 i Gradu Opatiji o neopravdanosti nulte zone u Voloskom.

– Jer, ona je uglavnom prazna (kao i sada parking groblje Volosko), i to još u vrijeme kad su se pripremali novi uvjeti parkiranja, ali nismo dobili odgovor na dopis. U pokušaju da ostvarimo pravo na pristup informacijama, dobili smo rješenje kojim se zahtjev odbija. Obrazloženje je bilo da ne tražimo pristup informacijama, već očitovanje. Ponovno smo zatražili očitovanje, ali u ovom slučaju nema glasa, poručili su nezadovoljni korisnici parkirališta u Voloskom.


Nemoguća misija




Osim toga, također, kao mještani Voloskog ukazuju da se odluka o tome da se gostima iznajmljivačima dozvoli parkiranje duž čitave ulice Andrije Štangera, koliko god bila dobronamjerna, u praksi pokazala potpuno neprimjerenom.


– Uz poteškoće s parkingom koje su inače prisutne u sezoni, sada se stvorio dodatni problem – glavna ulica kroz Volosko zakrčena je vozilima. Automobili se ne miču po sedam do deset dana, dodatno otežavajući pronalazak parkinga i nama stanarima i dnevnim posjetiteljima Voloskog, gotovo da je nemoguća misija pronaći slobodno parkirno mjesto, osim ako ne dežurate na ulici i čekate da netko ode, upozoravaju mještani.