Druženje na tržnici

Miletić: “Kirigin je novo lice koje Opatiji može dati novu snagu”

Hina

NL arhiva

NL arhiva



OPATIJA Kandidata za opatijskog gradonačelnika Fernanda Kirigina (SDP-HNS-IDS-HSU-PGS-NS reformisti-HSS) podupro je u subotu, uoči drugoga kruga lokalnih izbora, predsjednik IDS-a i gradonačelnik Pule Boris Miletić kazavši da je Kirigin novo lice koje Opatiji može dati novu snagu.


Miletić je kazao da je došao poduprijeti Kirigina jer je on novo lice koje Opatiji može dati novu snagu. Dogovorili smo se o zajedničkom nastupu na ovim izborima, a IDS je tradicionalno prisutan na Liburniji i u Opatiji i vjerujem da ova nova snaga može dati značajan doprinos boljem i bržem razvoju Opatije, rekao je Miletić.


Kirigin je kazao da u predizbornom izravnom kontaktu s građanima želi predstaviti program i čuti sto nije učinjeno i što treba učiniti. Kandidirao se, kaže, jer je to bio dogovor iz 2013. te da to bila je odluka Gradskog odbora, na kojemu su bili i predstavnici županijskog SDP-a. Moj protukandidat je bio predlagač te moje kandidature, ali se kasnije predomislio, naglasio je je.




U drugi krug lokalnih izbora u Opatiji ušli su Kirigin i nezavisni kandidat Ivo Dujmić, s podjednakim brojem glasova. Dujmić je bio gradonačelnik Opatije u dva mandata, a napustio je SDP nakon što ga ta stranka nije kandidirala za još jedna mandat.


Kirigin je rekao da su glavne odrednice njegova programa usmjerene prema ljudima. Do sada smo puno gradili, puno betona smo izgradili, a sada ljude stavljamo na prvo mjesto i tom betonu dajemo sadržaj, kako bismo ljude zadržali u Opatiji, kazao je. Naveo je da mladi, kao i drugdje u Hrvatskoj, iz Opatije odlaze u europske zemlje, da ih se želi zadržati, da će riješiti probleme stanovanja i zaposlenja za mlade i da je to važan dio njegova programa, kojeg će, nada se, i mladi i svi ostali glasači prepoznati.


Miletić se Kiriginu pridružio na druženju uz štand na opatijskoj tržnici pod sloganom »Biram Fernanda«, s kojega se građanima obraća SDP-ova koalicija »Zajedno za bolju Opatiju.«


Na štandu koalicije «Zajedno za bolju Opatiju« građani su mogli kušati maslinovo ulje i vino iz opatijskog zaleđa, čime, kažu u koaliciji, žele ukazati na dio predizbornog programa naziva »Opatija: grad i selo«. Njime se želi spojiti poljoprivrednu proizvodnju i ugostiteljsku ponudu u turističkim i ugostiteljskim objektima, poticati proizvodnju zdrave hrane i formiranje nasada autohtonih vrsta.