Zabava

Kiša poremetila, ali ne i spriječila feštu: Održani jubilarni 10. Dani Ičića

P. N.



IČIĆI Unatoč vremenskim neprilikama ovog su vikenda uspješno održani jubilarni, 10. Dani Ičića. Pred ispunjenim gledalištem ičićanske lučice program je otvoren u petak projekcijom najboljih filmova s ovogodišnjeg Liburnia film festivala »The best of LFF«. Glazbenu kulisu između projekcija koje su privukle brojne ljubitelje hrvatskih dokumentaraca dali su akustični sastavi Blu:Kanu i Maremar, dok je druženje okončano akustičnom svirkom riječkog banda Padre.


Subotnji program održan je djelomično, a ni vesela maškarana povorka nije uspjela otjerati tmurne oblake. Jutro je počelo s Crossminton turnirom, nakon kojeg je na red došla Letnja maškarana đita. Veseli oldtimeri, Opatijski latarići, gosti iz Italije samo su neke od grupa koje su prodefilirale plažom od ACI marine do lučice da bi se zabavile na veselom partyju koji su pripremili Valerio Benčić Vale i DJ Vedran. Uvertiru u večernji program napravili su žongleri s vatrom iz grupe Red Rays, no kiša ipak nije dopustila održavanje koncerta Zabranjenog pušenja i Dellboysa.


Dani Ičića


Dani Ičića





Današnji program otvoren je turnirom u briškuli za djecu i odrasle. Održano je i plivačko natjecanje za djecu Junior kao i Plivački maraton Ičići – Ika u duljini od 1 kilometra te Stand up paddle race, odnosno natjecanje na popularnim supovima. Za one koji više vole šumu u isto vrijeme organizirana je tura nordijskog hodanja i pješačenje povijesnim stazama Grada Opatije, a prevečer je održan i Liburnia cup, natjecanje u ribolovu za djecu. Program je zaokružen koncertom Zabranjenog pušenja te grupe Obrazovni program uz DJ Vedrana.