Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
7. prosinca 2019.
Ispis članka: Kalevanje gospodina Šugamana: Dule vratio ključeve Ivi Dujmiću - Novi List

NoviList.hr

Kalevanje gospodina Šugamana: Dule vratio ključeve Ivi Dujmiću

Pepelnica i Valentinovo

14. veljača 2018 21:48

Napisao: Aleksandra Kućel-Ilić

Na maloj priredbi »spreda mrkata«, upriličeno je »kalevanje gospodina Šugamana«, ovogodišnjeg Pusta kojega su lumberaši na čelu s bivšom pusnom gradonačelnicom Opatije Oliverom Oli Tomičić najprije dobro »oprali« tijekom čitanja presude, a zatim proslijedili »u daljnju proceduru«, po kratkom postupku, bez prava na žalbu

Priredba »spreda mrkata« – završnica opatijskog karnevala / Snimio Marin ANIČIĆ

OPATIJA Pepelnica i Valentinovo – na isti dan, 14. veljače, danas su diljem Liburnije obilježeni ne samo kraj ovogodišnjeg karnevala, već i dan zaljubljenih.

Na maloj priredbi »spreda mrkata«, upriličeno je »kalevanje gospodina Šugamana«, ovogodišnjeg Pusta kojega su lumberaši na čelu s bivšom pusnom gradonačelnicom Opatije Oliverom Oli Tomičić najprije dobro »oprali« tijekom čitanja presude, a zatim proslijedili »u daljnju proceduru«, po kratkom postupku, bez prava na žalbu.

Dakako da za sve što je učinio i za ono što nije učinio a trebao je, opatijski Pust »ni lišo pasal«, što je uostalom danas bila i sudbina svih drugih liburnijskih »krivaca za sve« – izgorjeli su u plamenu, ili su ih osudili na »doživotnu šutnju«.

Također, ključevi grada i gradske škrinje s novcem, iz ruku pusnog gradonačelnika Opatije Duška Jeličića Duleta  su opet prešli u ruke Ive Dujmića, aktualnog gradonačelnika Opatije uz poruku – Pust je finil, živio Pust!

A kada je o Valentinovu riječ, sve su se opatijske cvjećarnice odlično pripremile, ispred njihovih je štandova bio »praznik za oči«, a najtraženiji je cvijet ipak bila crvena ruža, budući da simbolizira ljubav.

AMA_9305

AMA_9321

AMA_9331