Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
25. veljače 2020.
Ispis članka: Dujmić: Dogovorio sam potpuno ukidanje poreza na potrošnju za opatijske ugostitelje - Novi List

NoviList.hr

Dujmić: Dogovorio sam potpuno ukidanje poreza na potrošnju za opatijske ugostitelje

Reagiranje opatijskog gradonačelnika

30. ožujak 2017 17:23

Napisao: P. N.

Čim bude završeno izvješće o izvršenju Proračuna za 2016. gradonačelnik Ivo Dujmić će rado pripremiti prvi rebalans proračuna i poslati Gradskom Vijeću na usvajanje prijedlog o  ukidanju poreza na potrošnju u kompletnom iznosu, saznaje se iz priopćenja

Snimio Sergej DRECHSLER

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić reagirao je na prijedlog smanjenja poreza na potrošnju i informaciju o održanom sastanku s predstavnicima opatijskog Udruženja ugostitelja.

"Povodom održane tiskovne konferencije SDP-a Opatija glede prijedloga smanjenja Poreza na potrošnju za ugostitelje sa 3% na 1,5%, kako bi im olakšali poslovanje nakon povećanja stope PDV-a, objavljujemo slijedeću informaciju radi potpunog informiranja javnosti. Gradonačelnik Ivo Dujmić je u proteklom periodu aktivno radio na rješavanju navedenog problema sa opatijskim ugostiteljima te je na tu temu održao niz sastanaka sa ugostiteljima, budući je ugostiteljstvo i turizam glavna gospodarska grana u Opatiji", piše u gradonačelnikovom priopćenju.

Upravo po toj temi gradonačelnik je prije svega dva dana, u utorak 28.03.2017., održao sastanak s predstavnicima opatijskih ugostitelja te je dogovoreno da se ide na potpuno ukidanje poreza na potrošnju za opatijske ugostitelje, dakle ne samo smanjenje sa 3% na 1,5% već kompletno ukidanje poreza, kako bi se opatijskim ugostitelja olakšalo poslovanje, saznaje se iz priopćenja.         
Gradonačelnik Ivo Dujmić u svom priopćenju pozdravlja reakciju gradskih vijećnika na njegovo nastojanje i postignuti dogovor sa predstavnicima opatijskih ugostitelja. "Jedini razlog zašto gradonačelnik to pitanje nije uputio Gradskom vijeću na raspravu i izglasavanje jest upravo predizborna kampanja. Nema sumnje da bi mnogi prigovorili gradonačelniku kako se to čini u predizborne svrhe, služeći se populizmom", piše u gradonačelnikovom priopćenju.

S ozbirom na navedeno, čim bude završeno izvješće o izvršenju Proračuna za 2016. gradonačelnik Ivo Dujmić će rado pripremiti prvi rebalans proračuna i poslati Gradskom Vijeću na usvajanje prijedlog o  ukidanju poreza na potrošnju u kompletnom iznosu, saznaje se iz priopćenja.

Također, gradonačelnik ističe da očekuje konačni prijedlog sindikata Dječjeg Vrtića Opatija i djelatnika oko usklađenja koeficijenata plaća.