Građani pljeskom pratili povorku

Deseti rođendan opatijskih mažoretkinja

Marina Kirigin

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Svečani dio proslave pod nazivom »Naših prvih deset godina« održan je uz prikazivanje fotografija snimljenih tijekom desetljeća njihova rada. Opatijske mažoretkinje osvojile su do  danas 163 medalje na međunarodnim i nacionalnim natjecanjima, a kruna u vitrinama udruge su dva svjetska zlata



OPATIJA  Opatijske mažoretkinje proslavile su jubilarni, deseti rođendan. Defileom kroz Opatiju te nastupom i izvedbom nekoliko koreografija u Kulturno-turističkom centru Gervais šezdesetak aktualnih i bivših članica prezentiralo je rad udruge koja je neizostavni dio svake veće opatijske manifestacije.


Mnogobrojni građani pljeskom su pratili povorku u kojoj su bile sve generacije mažoretkinja u pratnji Limene glazbe Marinići. Svečani dio obilježavanja desetog rođendana pod nazivom »Naših prvih deset godina« održan je uz prikazivanje fotografija snimljenih tijekom desetljeća njihova rada.


Proslava je bila i prilika da se uruče diplome i zahvalnice osobama, udrugama i institucijama, te članicama i trenericama za desetogodišnju suradnju.



Promocija Opatije




Kroz opatijski klub mažoretknja tijekom deset godina prošlo je na stotine djevojčica i zabilježeni su odlični sportski rezultati na natjecanjima u i izvan Hrvatske. Svakako najznačajnije nagrade u vitrinama ove udruge su dva svjetska zlata.


– Tijekom ovih deset godina imali smo puno lijepih sportskih rezultata, međutim ono što nas više definira je prvenstveno rad s djecom i humanitarne akcije. Mislim da je to kruna našeg desetogodišnjeg rada, rekla je predsjednica opatijskih mažoretkinja Lori Kalčić koja je s nekadašnjom, dugogodišnjom predsjednicom udruge Tanjom Gašparić glavni nositelj ove lijepe opatijske priče.


Čestitke Mažoretkinjama Grada Opatije na svečanosti je uputio i gradonačelnik Ivo Dujmić.



– Hvala vam u ime Grada Opatije i u moje ime na svim uspjesima koje ste postigle, na brojnim nagradama koje ste osvojile, a posebno vam hvala na promociji našega grada diljem zemlje i Europe. Gdje god nastupate, ponosno pronosite ime Opatije i naš ste najbolji promotor. Nezaobilazan ste dio i redoviti sudionici svih važnijih opatijskih događanja. Zahvaljujem i trenericama Tanji Gašparić i Lori Kalčić na velikom trudu i uloženom radu, jer kad vidim koliko je danas ovdje djevojčica i djevojaka, ponosan sam i moram istaknuti da su mladi naše najveće bogatstvo, kazao je gradonačelnik te istaknuo da će Grad sa zadovoljstvom nastaviti pružati potporu njihovom radu.


Suze trenerica


Opatijske mažoretkinje osnovane su u travnju 2008. godine u suradnji s Gradom Opatija i Savezom mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske, a svoj su prvi nastup imale u svibnju iste godine. Od tada do danas osvojile su 163 medalje na raznim međunarodnim i nacionalnim natjecanjima. Punopravni su članovi International Association of Majorette-Sport. Posebno su ponosne što su starije članice, koje su aktivne od prvih dana, danas već licencirane trenerice i uče najmlađe članice.



Na kraju svečanosti majke prvih generacija mažoretkinja iznenadile su trenerice Tanju Gašparić i Lori Kalčić buketima cvijeća uz dirljivi govor u kojem su im zahvalile za uloženo vrijeme i trud te doprinos kvalitetnom i sretnom odrastanju njihove djece, a kojim su izmamile suze trenerica.