Prosvjed u fotografijama

PROSVJED U OBJEKTIVU IVICE TOMIĆA: Pogledajte kako je izgledao prosvjed riječkih bajkera i bajkerica na Krčkom mostu

P. N.

Snimio Ivica Tomić

Snimio Ivica Tomić

Kako je danas izgledala akcija riječkih bajkera i bajkerica, pogledajte na fotografijama Ivice Tomića.



RIJEKA – Prosvjed motociklista iz Rijeke i Primorsko-goranske izazvao je gužve na prilazima Krčkom mostu. Cilj njihove akcije bio je privući pažnju na činjenicu da je Krčki most jedini u Hrvatskoj s naplatom mostarine, zbog čega se lokalni stanovnici smatraju diskriminiranima u odnosu na građane u drugim dijelovima Hrvatske.


Okupljeni na Facebook stranici BikeRice i BikeRi, riječki bajkeri i bajkerice odlučili su usporiti promet na mostu, plaćajući mostarinu u – lipama. Svoj cilj su ostvarili, promet je zaista bio prilično usporen, čemu je svjedok i naš reporter Ivica Tomić, koji se našao na licu mjesta i ovjekovječio bajkersku akciju kojom se zapravo traži ukidanje mostarine.


O ovom prosvjedu, podsjetimo, već se oglasio i resorni ministar Oleg Butković, koji je jučer u Rijeci, doj ke prosvjed bio još u najavi, o tome rekao: “Što se tiče bikera i najava prosvjeda, oni time čine štetu sebi i Hrvatskoj, a onaj tko to čini mora promisliti o tome što radi”. Međutim, ministar je dodao i da postoji osnova za oslobađanje plaćanja prolaza Krčkim mostom te da “u tom smislu vodimo pregovore sa Svjetskom bankom”.




– Ukupan dug cestarskog sektora je 5,5 milijarda eura i ne možemo takvu odluku donijeti bez međunarodnih kreditora koji su pomogli u financiranju autocesta i u refinanciranju i restruktuiranju”, rekao je ministar.


O tome što su bajkeri i bajkerice poručili ministru Butkoviću već smo izvijestili, u tekstu koji možete pročitati OVDJE.


A kako je danas izgledala akcija riječkih bajkera i bajkerica, pogledajte na fotografijama Ivice Tomića.