Stanogradnja

Velik korak: Krenuo POS u Cresu

Walter Salković



CRES/ZAGREB – Prošle godine Grad Cres proveo je natječaj za odobravanje kupnje stana iz poticane stanogradnje na koji se javilo sedamdeset zainteresiranih obitelji. Nakon provedenog postupka sastavljena je lista reda prvenstva za kupnju stana koja je jedne razveselila, a druge rastužila jer je za sada predviđena izgradnja dvadeset stanova na predjelu Melin, na lokaciji Sv. Andrej. No, ni ti se stanovi još nisu započeli graditi, pa je stoga sve zainteresirane kupce obradovala vijest da se stvari polako pokreću.


U prostorijama Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u Zagrebu, direktor APN-a Goran Bradić i gradonačelnik Cresa Kristijan Jurjako potpisali su Predugovor o međusobnim pravima i obvezama te Ugovor o prijenosu prava vlasništva. Predugovorom su definirane daljnje obveze uključenih strana, te će Grad Cres izgraditi potrebnu infrastrukturu, a APN izraditi projektnu dokumentaciju, ugovoriti izvođača i izgraditi zgradu. Dogovoreno je da APN već sljedećeg tjedna pripremi projektni zadatak na temelju utvrđene liste za kupnju stana, a već za lipanj je predviđeno potpisivanje ugovora s izrađivačima projektne dokumentacije.


– Zbog niza razloga POS u Cresu nije do sada išao tempom kojim smo planirali. No krenulo je. Veseli me činjenica što smo sada napravili veliki korak naprijed i društveno poticana stanogradnja u Cresu ide dalje. Infrastruktura koju će Grad Cres izgraditi za prvu POS-ovu zgradu na lokaciji Sv. Andrej olakšat će daljnju izgradnju na tom području, bilo po programu poticane stanogradnje bilo za individualnu izgradnju. A nakon što budući stanari ugovore ovih 20 stanova raspisat ćemo natječaj za drugu zgradu na Sv. Andreju s još tridesetak stanova i poslovnim prostorom u prizemlju, izjavio je tom prilikom Jurjako.