Iz Nove Gradiške stigli u Bašku

Valamarovi stipendisti odrađuju praksu na moru

Mladen Trinajstić

Valamarovi stipendisti iz Nove Gradiške

Valamarovi stipendisti iz Nove Gradiške

U Valamarov program stipendiranja uključeni su učenici svih razreda, tradicionalno više iz kontinentalne Hrvatske. Među 20 novogradiških učenika u Baški većina su Valamarovi stipendisti, svi smjera konobar, koji tu stječu dragocjena iskustva



KRK   Praksu u Baški mi je odlično odrađivati, voljela bih se ovdje vratiti i zaposliti nakon mature jer mi se jako svidjelo i jer su nam svi spremni pomoći i naučiti nas – dojmovi su Gabrijele Marčević, učenice 2. razreda Industrijsko-obrtničke škole iz Nove Gradiške, buduće konobarice koja ovih dana u Baški na otoku Krku odrađuje jednomjesečnu praksu u hotelima Valamar Riviere. Ova Valamarova stipendistica u sali pomaže kod serviranja stolova i kaže da je praksa ispunila njezina očekivanja.


– I više od toga – kaže Gabrijela, koja se, objašnjava, za posao konobarice odlučila jer voli to zanimanje i voli raditi s ljudima.


Zadovoljan je i Mario Brtan, budući kuhar, također jedan od dvadeset učenika koji je iz Slavonije stigao na Boduliju kako bi odradio ljetnu praksu.


Ispunjena očekivanja




– Sva moja očekivanja su ispunjena – odnos zaposlenika i mentora prema meni ne mogu opisati – njihova pristupačnost i strpljenje za pokazivanje i podučavanje te odgovaranje na sva moja pitanja koja im postavim – Marijevi su dojmovi. Oduševljen je i smještajem i hranom, posao ga ne umara, a slobodnog vremena ima i za razgledavanje i druženje.


– Jedno stvarno lijepo, pozitivno iskustvo i ostat će mi samo riječi hvale, a u lijepom sjećanju i osoblje, i šefovi, i znanje koje sam stekao na praksi – zaključuje Mario.


Valamar Riviera provodi program ulaganja u strukovna zanimanja mladih iz cijele Hrvatske te je najveći pojedinačni stipenditor u sektoru turizma u Hrvatskoj. U program stipendiranja uključeni su učenici svih razreda, tradicionalno više iz kontinentalne Hrvatske i izvan destinacija u kojima Valamar posluje. Među 20 učenika koji su iz Nove Gradiške stigli u Bašku je i 11 Valamarovih stipendista, svi smjera konobar.


Škola partner


– Veliko hvala svima na strpljenju u radu s učenicima, sa svime. Nadam se i budućoj suradnji s Valamar Rivierom, kako u vidu stipendiranja naših učenika, tako i onih učenika koji bi htjeli doći, nevezano za stipendiju, radi stjecanja iskustva u pansionskom obliku poslovanja u hotelima – izjavila je profesorica Irena Curić iz novogradiške škole, a u tvrtki pojašnjavaju da je suradnja sa školom započela predstavljanjem Valamarovog programa stipendiranja učenika srednjih ugostiteljskih škola za zanimanje kuhar, konobar i slastičar. Upravo su učenici iz Nove Gradiške, uz učenike iz Požege, najbrojniji u ukupnom broju od 212 stipendista Valamara. U ovome trenutku ih je 23 i, kako kažu u Valamaru, tu školu smatraju važnim sadašnjim i budućim partnerom kako za program stipendiranja, tako i za promociju ugostiteljskih zanimanja.


– Posebnim postignućem i priznanjem smatramo povjerenje koje je ljetnoj praksi u Valamarovim objektima ukazalo dodatnih devet učenika i njihovih roditelja kojima je otvorena ponuda novih stipendija«, navode najvećoj turističkoj tvrtki u Hrvatskoj.