Nova sezona

U kampu Ježevac nova zona bazena, Valamar ulaže još 83 milijuna

Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Bašćanski kamp Zablaće diže kategoriju na četiri zvjezdice. U kampu Ježevac, osim bazenske zone, postavljaju nove mobilne kućice premium kategorije, bit će tu i punionica elektrovozila...



KRK Nemali dio ulaganja s kojima Valamar Riviera ulazi u još jednu turističku sezonu, kao i svih prethodnih godina, odvija se i na otoku Krku. Od ukupno 705 milijuna kuna koliko će, s ciljem nastavka strategije repozicioniranja svog portfelja prema ponudi i uslugama visoke dodane vrijednosti najveća domaća turistička tvrtka investirati u svoje jadranske kapacitete u 2018. godini, nešto više od 83 milijuna ulaže se u obogaćenje i kvalitativno podiznaje Valamarovih kapaciteta na Krku. Kako nam je jučer predstavljeno iz turističke tvrtke koja na Krku drži tri hotela i pet kampova u kojima može prihvatiti nešto više od deset tisuća gostiju, u tijeku je niz investicija u svakom od njihovih smještajnih kompleksa.



Valamar će svojim sezonskim radnicima koji će uskoro u značajnijem broju početi pristizati iz drugih dijelova Hrvatske na raspolaganje staviti nove, dodatne kapacitete personalnog smještaja. U izgradnju svojih hotela za zaposlenike, tzv. »Kuća Valamar« (Krk, Rabac, Poreč) kompanija je u protekle dvije godine uložila 60 milijuna kuna. Lani uređena krčka »Kuća Valamar« ove godine dobija svoje novo, dodatno, treće krilo s dodatnim smještajnim kapacitetima za sezonske radnike.



Lani 66 milijuna




Otok Krk rastuća je Valamarova destinacija u koju kontinuirano ulažemo, kako u podizanje kvalitete objekata i usluga tako i u širenje kapaciteta. Na otoku je lani uloženo 66 milijuna kuna u podizanje kvalitete smještaja i usluge, ponude plaža i ugostiteljskih sadržaja, a ove godine u tijeku su investicije u iznosu većem od 83 milijuna kuna, stoji u odgovoru iz Valamara na upit o novom investicijskom ciklusu. U bašćanskom kampu Zablaće već se neko vrijeme odvijaju ulaganja zahvaljujući kojima bi taj kamp s dosadašnje tri kategoriju uskoro trebao podići na četiri zvjezdice. Investicijska ulaganja u Zablaću ogledaju se kroz 35 novih, visokokvalitetnih mobilnih kućica, izgradnju novog sanitarnog čvora te niza ostalih sadržaja te kroz nastavak hortikulturalnog obogaćivanja kampa. U tom objektu, lociranom tik uz Velu plažu, u tijeku su i radovi unaprjeđenja infrastrukture na kamperskim parcelama i osuvremenjenja sustava rasvjete postavom štednih odnosno energetski učinkovitih rasvjetnih tijela na bazi LED tehnologije.


U kampu Ježevac u gradnji je pak nova zona bazena sa sunčalištem te dječjim toboganima, a radi se i na izgradnji novih dječjih igrališta. U tom krčkom kampu do početka sezone postavit će se 31 nova mobilna kućica, uz zamjenu dodatnih 18 dosadašnjih kućica novim smještajnim jedinicama »premium« kategorije. U Ježevcu će posjetitelji od ovog ljeta moći koristiti i punionicu elektrovozila te još višu razinu kvalitete usluge u skladu s Premium standardom kampa. Starobašćanski kamp Škrila novu će sezonu dočekati također s bitno unapređenom ponudom – novouređenom trgovačkom zonom, još ljepšim okolišem, novim mobilnim kućicama superior razine te osuvremenjenom LED rasvjetom. Bašćanski naturistički kamp Bunculuka u ljeto pak ulazi opremljen solarnim panelima, a u tijeku su i radovi na uređenju zone ulaza u kamp.



Intenzivna se ulaganja odvijaju u kapacitetima Valamarovog rapskog Imperiala koja ukupno iznose 72 milijuna kuna. Novi investicijski ciklus ondje pak uključuje rekonstrukciju i repozicioniranje četirima zvjezdicama kategoriziranog Grand Hotela Imperial prema »adults only« konceptu. Ulaganja u rapske kampove obilježit će pak završetak Premium Mobile Home zone u kampu San Marino te nadogradnja Premium Mobile Home zone u autokampu Padova III.



Top kamp


Otok Krk već je neko vrijeme dom jedinog Valamarovog kampa kategoriziranog s pet zvjezdica koji je nakon četverogodišnjeg ciklusa ulaganja uoči lanjske sezone postao prvi hrvatski kamp najviše kategorije. Taj kamp (bivši »Politin« op.a.) ovogodišnje će goste dočekati obogaćen punionicom elektro vozila, dodatno hortikulturalno uređen te obogaćen temeljito obnovljenim centralnim sanitarnim čvorom i nizom noviteta kojima će se podići kvaliteta i raznovrsnost usluga na njegovoj plaži.