Rekonstrukcija

U Puntu otvoren četverozvjezdani apart-hotel: Moderna Villa Ponte na mjestu starog Kvarnera

Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Objekt na jednom od najatraktivnijih puntarskih lokaliteta njegovi su današnji vlasnici, Slovenci Milan Doberšek i Sandi Deržič, kupili od tvrtke Hoteli Punat. Doberšek se u Brežicama već desetljećima bavi hotelijerstvom, a Punat posjećuje od 1968. godine



PUNAT Prigodnom svečanošću u Puntu je otvoren i s radom započeo apart-hotel »Villa Ponte«, velebni četverozvjezdani smještajni kompleks uređen u temeljito rekonstruiranom nekadašnjem hotelu »Kvarner«.


Moderan, funkcionalan i »oku ugodan« smještajni kompleks lociran na samoj obali, na jednom od najatraktivnijih lokaliteta krčkog turističkog i nautičarskog središta njegovi su današnji vlasnici – Slovenci Milan Doberšek i Sandi Deržič, koncem 2015. godine kupili od tvrtke Hoteli Punat.


– Bio je to, uvjereni smo, dobar ali i zapravo sasvim logičan potez obzirom da se u svojim Brežicama već desetljećima bavim hotelijerstvom te da u Puntu, koji uzgred rečeno posjećujem od 1968. godine, već dugo sanjam razviti posao koji, ako igdje, onda nedvojbeno ovdje ima sve predispozicije uspjeti i biti profitabilnim, naglasio je Doberšek ne skrivajući da se u Puntu, kao uostalom i na cijelom Krku, odavna već osjeća »k’o doma«.


Veliko zanimanje




– Ulaganje vrijedno deset milijuna kuna uspjeli smo realizirati u nešto više od godinu dana te napokon, s velikim zadovoljstvom i ponosom, javnosti predstavljamo aparthotel koji će sa svojih 15 apartmanskih jedinica te njegovih 48 osnovnih postelja (te k tome i dodatnih 15-tak pomoćnih ležajeva), smatramo, pridonijeti unapređenju turističke odnosno smještajne ponude Punta i otoka Krka, nastavio je pak Sandi Deržič.


On je, upravo s ciljem poslovanja u turizmu, sa svojim poslovnim partnerom i prijateljem Doberšekom u Puntu nedavno ustrojio tvrtku »Daleka obala«.


Posao će voditi naši sinovi – Iztok i Anže, a da će imati što i oko čega raditi svjedoči već sad zamjetan interes tržišta i odličan tijek bukinga koji se zahuktao i prije nego što smo dovršili preuređenje, zaključili su Doberšek i Deržič ne propustivši ukazati na izvrsnu suradnju i podršku koju su od prvog kontakta s aktualnim općinskim načelnikom Marinkom Žicom uživali od njega osobno, ali i cjelokupne puntarske općinske kao i turističke uprave.



Villa Ponte uređena je skladno, kvalitetno ali ne i pretenciozno, objasnili su nam njeni suvlasnici napomenuvši da je njenih 15, kažu, jednostavnih i funkcionalnih apartmana opremljeno svime što i onim najzahtjevnijim gostima danas treba.


Hotel odnosno svi njegovi apartmani građeni su i uređivani za cjelogodišnje poslovanje, dakle opremljeni su i sustavom grijanja kao i hlađenja prostorija, a ugrađen je i sofisticirani sustav pametnih soba.


Posjetiteljima je na raspolaganju i bazen s grijanom vodom te mnoštvo drugih sadržaja i »sitnica« koje današnji gosti traže, istakli su vlasnici, napominjući da će duljinu njihove sezone ipak ponajprije diktirati tržišne zakonitosti kojima se, kao i svaki drugi hotelijeri, i oni moraju prilagođavati.



Investicijski val


– Otvorenje Ville Ponte na mjestu na kojem se nalazio jedan od najstarijih puntarskih hotela i ponuda koja je u ovom lijepom i kvalitetno opremljenom objektu sad na raspolaganju posjetiteljima Punta na tragu je naših kontinuiranih nastojanja unapređivanja odnosno kvalitativnog ali i kvantitativnog jačanja cjelokupne destinacije, ocijenio je općinski načelnik Marinko Žic.


Veseli me što su ovaj projekt realizirali ljudi koji su zaljubljeni u naše mjesto i koji znaju i razumiju turizam i njegove zakonitosti, nastavio je Žic ne propustivši primijetiti i da je otvaranje vrata tog, u najmanju ruku dopadljivog objekta samo početak kapitaliziranja koristi od pravog »investicijskog vala« koji se ovih dana odvija u turizmu Punta.


Uskoro očekujemo i otvorenje temeljito rekonstruiranog i bazenskim sadržajima obogaćenog hotela »Park«, a nagodinu i nastavak Falkensteinerovih investicija u kamp »Pila« što će, zajedno s ovim, danas otvorenim objektom sigurno pridonijeti boljem pozicioniranju Punta na turističkoj karti Krka i Jadrana kao i jačanju našeg destinacijskog brenda u cjelini, zaključio je Žic.