Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
10. prosinca 2019.
Ispis članka: Spektakl na Rabu: Lopar plesao u ritmu sambe - Novi List

NoviList.hr

Spektakl na Rabu: Lopar plesao u ritmu sambe

Paradise festival

20. srpanj 2019 12:20

Napisao: Katarina Blažević

Vruće latino ritmove pred tisućama posjetitelja izvodili su plesači iz Brazila, Rusije, Ukrajine, Mađarske, Srbije i Hrvatske

Foto P. Lupić

LOPAR - Rajska plaža u Loparu osmi je put ugostila kostimirane plesače i glazbenike koji su zabavljali tisuće posjetitelja na Samba Paradise Festivalu. Ova manifestacija je na samom sjeveru otoka Raba postala već tradicionalna, a zabavljači su imali pravi brazilski, zabavno-scenski spektakl.Vruće latino ritmove izvodili su plesači iz Brazila, Rusije, Ukrajine, Mađarske, Srbije i Hrvatske. Na repertoaru je bila brazilska samba i capoeira, a našli su se i plesači s vatrom te maskote. Plesačica Polina Mytko iz Rusije na Lopar dolazi već dugo i kaže da je to jedan od najboljih Samba festivala na kojima je sudjelovala.

- Neopisiv je osjećaj kada osjetite tu ludu atmosferu, a još je bolji kada sudjelujete u stvaranju iste, rekla je Mytko dodavši da će definitivno doći i sljedeće godine.

Tisuće posjetitelja uživalo je na loparskoj plaži do kasno u noć, a direktor Turističke zajednice Lopar Marin Mušćo rekao je da je zadovoljan i ponosan pozitivnim komentarima gostiju i domaćih ljudi.

- Očekivanja su nam se ostvarila, čak i više od toga. Ovo je najbrojniji festival do sada po broju sudionika, ali i posjetitelja. Pružili smo turistima iz raznih zemalja doživljaj kakav se ne može svugdje vidjeti uz latino ritmove i odličnu gastronomsku ponudu, rekao je Mušćo. Za gastronomiju su bili zaslužni ugostitelji iz tvrtke Imperial Riviera d.d. koji su posjetiteljima omogućili zanimljivu ponudu pravih okusa Brazila.