Zlatni otok nudi odličnu zabavu

SILVESTROVO NA KRKU Popodnevna fešta na trgovima, noćni provod u hotelima

Mladen Trinajstić

Podnevni ispraćaj stare godine na krčkoj Veloj placi tradicija je koja će biti nastavljena i ove godine / Foto M. TRINAJSTIĆ

Podnevni ispraćaj stare godine na krčkoj Veloj placi tradicija je koja će biti nastavljena i ove godine / Foto M. TRINAJSTIĆ

Za razliku od većine krčkih hotela, vrata će u najluđoj noći svima koji i bez noćenja traže mjesto izlaska i dobre zabave biti otvorena u hotelu Vinotel Gospoja u Vrbniku i u malinskarskom Malinu koji je već godinama, ako ne i desetljećima, nezaobilazno odredište feštara novogodišnje noći



KRK  Najluđu noć u godini na otoku Krku moguće je dočekati u pet otvorenih hotela. Naime, svoja će vrata za silvestarske posjetitelje Bodulije otvorenima držati hoteli »Malin« i »Riva« u Malinskoj, »Dražica Hotel Resort« u Krku, hotel »Falkensteiner Park« u Puntu te hotel » Vinotel Gospoja« u Vrbniku.


Sveukupno se u vrijeme novogodišnjih praznika na otoku očekuje oko 2.500 dolazaka te ostvarenje oko 10.000 noćenja, a za sve goste, ističe Majda Šale, direktorica TZ otoka Krka, očekuje i niz prigodnih (pred)novogodišnjih programa što su ih suorganizirali lokalni TZ-i i otočne udruge.


Što se pak samih dočeka tiče, svi spomenuti hoteli, izuzev malinskarskog Malina i vrbničkog Vinotela, organizirane će novogodišnje dočeke organizirati isključivo za svoje goste, odnosno mahom strane posjetitelje koji će ondje guštati u okvirima višednevnih novogodišnjih aranžmana.




Za razliku od većine krčkih hotela, vrata će u najluđoj noći svima koji i bez noćenja traže mjesto izlaska i dobre zabave biti otvorena u hotelu Vinotel Gospoja u Vrbniku i u malinskarskom Malinu koji je već godinama, ako ne i desetljećima, nezaobilazno odredište feštara novogodišnje noći.


Četiri programa


Novogodišnji program u tom hotelu, jednoj od nedvojbeno najposjećenijih bodulskih slavljeničkih lokacija, u toj će noći ovog puta biti organiziran u čak četiri različite »varijante« odnosno na jednako toliko hotelskih lokacija.


Oni mlađi i razuzdaniji feštari te noći zasigurno će ciljati na »Young and fun« novogodišnji program u kongresnoj dvorani gdje će, uz taktove L’Amour Banda i prateće DJ Annie Who, biti organiziran »all inclusive doček« sa svečanom buffet večerom i neograničenom konzumacijom pića, a sve po cijeni 550 kuna po osobi.


Četrdeset kuna više morat će pak izdvojiti oni koji se u 2020. odluče ući iz Malinova restorana »Royal« gdje će, uz svečanu novogodišnju večeru sa sedam sljedova, goste zabavljati članovi kvarteta »Aria«.


Svečani doček bit će, u tzv. »classic« obličju, po istoj cijeni organiziran i u Malinovu hotelskom restoranu gdje će se, također uz sedam sljedova svečane večere, otočani, ali i gosti tog hotela, moći zabavljati uz glazbu Trija »Family«.


I naposljetku, Malinovi hotelijeri nisu zaboravili ni na one najmlađe partijanere. Kako bi roditelji koji se odluče u najluđoj noći zabavljati u tom uvijek otvorenom i dobro posjećenom hotelskom objektu ne bi morali angažirati noniće i none niti tražiti »tete čuvalice«, u Malinu su i za klince i klinceze ovog puta pripremili zabavan program.


A on, po cijeni od 200 kuna po djetetu, predviđa zabavu uz animatora, ali i novogodišnje »partijanje« koje obuhvaća uživanje u zalogajčićima odnosno mini pizzama, burgerima, hrenovkama u tijestu, grickalicama, kolačićima, sokovima…


Podnevni dočeci


Ne treba posebno podsjećati da su, baš kao i ponoćni dočeci nove, i podnevni ispraćaji stare godine također već postali tradicijom u mnogim otočnim mjestima.


To posebice vrijedi za grad Krk gdje se, uz besplatno iće i piće, na podnevnoj zdravici s krčkim gradonačelnikom uvijek okupi i više nego respektabilan broj žitelja tog otočnog grada, jednako kao i u to vrijeme posvuda brojnih turista.


Osim na glavnom krčkom trgu na kojem će se feštati i ovog puta, podnevno ispraćanje stare godine tradicijom je sad već postalo i na Dobrinjštini, točnije u Klimnu. Kako doznajemo od predstavnika Vijeća Mjesnog odbora tog pitoresknog otočnog mjesta, ispraćaj stare i doček nove godine na rivi će ondje započeti već od 11 sati.


Osim u dobroj zabavi uz taktove D’Beni banda, a potom i VIS-a Kanela, okupljeni u Klimnu podnevnu će feštu začiniti prigodnim silvestarskim kupanjem svih koji se tog dana odvaže ući u more. Tradicija će u toj prigodi biti nastavljena i po pitanju zadržavanja humanitarnog karaktera te zabave.


Naime, sav prihod od prodaje jela i pića organizatori podnevne fešte u Klimnu namijenit će liječenju dvojice otočanima već dobro poznatih mališana – Tea Jelenovića iz tog mjesta te Gabriela Mancea iz Klimnu susjednoga Šila.