Danas malo odahnuli

SAMO VESLAJ: Alen i Vigo sve bliži cilju, putem do Krka naišli na poruku u boci!

Kristian Sirotich

Snimio Ivan VRANJIĆ

Snimio Ivan VRANJIĆ

Iako su u nekoliko navrata prijetile nevere, naročito na startu i cilju treće etape, Alen i Vigo bez prevelikih poteškoća odradili su zamišljenu dionicu od Baške do Krka, čime se projekt Samo veslaj za još jedan korak približio svom konačnom cilju



Nakon iscrpljujuće druge dionice, koju su obilježili nevera i veliki valovi na putu od Vrbnika do Baške, Alen i Vigo su ipak mogli malo odahnuti.


Iako su u nekoliko navrata prijetile nevere, naročito na startu i cilju treće etape, Alen i Vigo bez prevelikih poteškoća odradili su zamišljenu dionicu od Baške do Krka, čime se projekt Samo veslaj za još jedan korak približio svom konačnom cilju.


– Na početku smo imali gotovo pa idealne uvjete. Ovo nam je bila možda i najljepša dionica do sada, napravili smo 23 kilometra i sve nevere su nas zaobišle. Bilo je osjetno lakše i brže nego što je to bilo na putu od Vrbnika do Baške – poručio je Alen Grakalić, zadovoljan što je nakon dviju prilično iscrpljujućih etapa došla jedna tijekom koje su Vigo i on mogli malo »odahnuti«.




I sačuvati poneki atom snage za ono što ih čeka u naredne dvije dionice, odnosno za nedjeljni povratak na rt Vošćicu odakle su krenuli u ovu jedinstven priču širenja svijesti o autizmu i svim poteškoćama koje život s poteškoćama iz spektra autizma nosi sa sobom.


– Osjećamo se dobro, ja sam fizički super, a Vigo je malo umorniji nego je bio nakon druge etape. No, moram reći da je drugog dana briljirao, more i valove podnio je puno bolje od mene – ponosno je nastavio Alen, koji će u četvrtu dionicu startati iz Krka.


– Plan je krenuti iz Krka do Porata, ako se budemo osjećali dobro i ako budemo imali vremena prije mraka ćemo potegnuti do Njivica. No, nećemo forsirati, put Njivica ćemo krenuti samo ako budu idealni uvjeti – dodao je svestrani Riječanin.


Alen i Vigo putem do Krka naišli na poruku u boci. Mapa sa skrivenim gusarskim blagom ostat će trajna uspomena na jedinstven pothvat na koji su se odvažili.


Inače, na prvoj etapi uz Alena je veslao Ivan Vranjić, poznati fotograf koji kao član ekipe priprema i dokumentarac o ovom jedinstvenom pothvatu. Drugog dana veliku podršku Alenu i Vigu pružili su dečki iz Udruge Vavik vjerna Kirija, koji su ih pratili gliserom na iscprljujućem putu prema Baški, danas su otac i sin malo uživali u gotovo idealnim uvjetima. Sutra neće biti sami, društvo će im jednim dijelom etape praviti »ironman« Dean Sošić.