"Povjerenje"

Radović: “Naša lista je najjača brana bespoštednoj industrijalizaciji Omišlja”

Mladen Trinajstić

Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Ne pokrenemo li uskoro ponovne izmjene Prostornog plana naši sumještani mogu zaboraviti na turizam i početi se spremati za život u lučko-industrijskoj zoni, zaključuju kandidati Povjerenja



OMIŠALJ  Previše se toga na području Općine Omišalj događa mimo i na uštrb njenih žitelja, ocijenili su predstavljajući program, kandidate s nezavisne liste »Povjerenje« ali i vlastitu kandidaturu za obnašanje izvšne vlasti Zdravko Radović i njegova zamjenica, Tina Badurina Virag.


To se posebno odnosi na planove gradnje LNG-a, a posebice kontejnerskog terminala zajedno s dovođenjem željezničke pruge u našu općinu – novo »trošenje« dragocjenog prostora a posljedično i razvlaštenje naših zajedničkih dobara, ističe Radović naglašavajući da su okupljeni oko te liste najjača brana daljnjoj bespoštednoj industrijalizaciji koja se, kažu, događa pod izlikom državnih, županijskih i inih interesa.


Hoćemo li se opredijeliti za turizam ili industriju, želimo li biti lučko-privredna zona Grada Rijeke ili pak vrata zlatnog otoka Krka, pitanja su na koja danas od odgovornih u Općini Omišalj ne dobivamo jasan odgovor, ocjenjuje kandidat Povjerenja napominjući da je jedna od važnih odrednica njihova programa inzistiranje da sve industrijske aktivnosti, kakve god bile, ostanu isključivo u krugu bivše Dina Petrkomije – infrastrukturno već opremljene zone u kojoj Radović i Badurina Virag vide goleme potencijala razvijanja poduzetništva, djelom i kroz njeno stavljanje u funkciju aktivnosti lokalnog gospodarstva i obrtništva.




Vraćanje lučice Pesja na upravljanje našem komunalnom društvu također je »forte« našeg programa, nastavlja Radović ističući da do predaje tog važnog morsko-komunalnog resursa ŽLU-u Krk nikad nije ni smjelo doći.


Badurina Virag napominje pak da je gradnja vrtića u Njivicama jedan od važnih segmenata njihove vizije općinske društvene politike koju bi u narednom mandatu ojačali poticajnim dotacijama za novorođenu djecu.


Svoje prioritete okupljeni u nezavisnoj listi vide i u stvaranju uvjeta otvaranja novih radnih mjesta kroz poticanje poduzetništva, unapređenje prometa ali i u rješevanje niza društvenih problema.


Radović je istaknuo i da je javnost, na njegovu žalost, ondje podijeljenija no ikad te da takva klima ne pridonosi rješavanju problema ni budućih izazova kojih, ustvrđuje, nedvojbeno ima.


Ne pokrenemo li uskoro ponovne izmjene Prostornog plana naši sumještani mogu zaboraviti na turizam i početi se spremati za život u lučko-industrijskoj zoni, zaključuju kandidati Povjerenja.