Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Ispis članka: Rabljani izabrali novi hrvatsku kraljicu i otkrili pravu liniju demografske obnove - Novi List

NoviList.hr

Rabljani izabrali novi hrvatsku kraljicu i otkrili pravu liniju demografske obnove

Suđenje Juri Piškancu

13. veljača 2018 16:24

Napisao: Edi Prodan

Mladi su se Rabljani gorko prisjetili sudbine svojih nešto starijih kolega kojima je nakon srednjoškolske diplome jedna od najvažnijih preokupacija – odlazak preko granice

Foto: I. TOMIĆ

Tko je "balkanska kraljica", neko nam je vrijeme već poznato, no tko je nova hrvatska kraljica saznali smo na Rabu gdje smo na središnjem rapskom trgu Municipium Arba pratili suđenje Juri Piškancu, vjekovnom krivcu za sve nevolje koje snalaze stanovnike jednog od najsunčanijih hrvatskih otoka.

Odlična predstava u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta posebno je bila zanimljiva zahvaljujući učenicima 1., 3. i 4. razreda gimnazije Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab i njihovoj dramskoj skupini.

Srednjoškolci su na oduševljenje prisutnih na suncem okupanom trgu uspješno izveli skeč »Leži pod palmu i uživaj«, a maškaranom su ugođaju pomogle i maškarane skupine »In vitro« te »Minkenjugend«.

Mladi su se Rabljani gorko prisjetili sudbine svojih nešto starijih kolega kojima je nakon srednjoškolske diplome jedna od najvažnijih preokupacija – odlazak preko granice. Pa je tako najznačajnija linija demografske obnove ona autobusna Rab – Belfast, dok je famozna kraljica Hrvata postala – Angela Merkel koju se zamolilo da – moli za rapske srednjoškolce.

IMG_5398
Suđenje Juri Piškancu na Rabu / Foto: I. TOMIĆ

Mnogo je gorkih strelica bilo upućeno prema generalnoj političkoj sceni, a da nova hrvatska kraljica ne bude uistinu gospođa Merkel, morala bi se pobrinuti hrvatska predsjednica, odnosno aktualna – kraljica Balkana.

Grad Rab je pak školske maškarane grupe nagradio jednodnevnim izletom – u nepoznato. Kako su sami primijetili, samo da ne bude do glavnog grada – Irske.