Otkazano druženje

Policija dala dozvolu za okupljanje navijača Rijeke, vlasniku sugerirano da se ne može jamčiti sigurnost

Ivan Volarić

Nama nikada nije bilo u cilju izazvati nikakvu provokaciju ili probleme. U našem kafiću su svi dobrodošli, nemamo ništa protiv nikoga, kaže vlasnik kafića



Otok Krk je od ranoga jutra pod »opsadom« policije. Patrole kontroliraju prilaze mostu, te nakon provjere propuštaju vozila na otok. Razlog? Ove subote u Malinskoj su se trebala održati dva navijačka okupljanja. U hotelu »Malin« u organizaciji Društva prijatelja Hajduka održat će se »Bila noć«, a istodobno je u Kings caffeu u Malinskoj bilo je zamišljeno druženje (i učlanjivanje) navijača »Rijeke« s otoka Krka okupljenih u Udrugu »Plavo bijeli otok«, te praćenje rukometne utakmice Hrvatske i Norveške. Oba događaja uredno su bila prijavljena na policiji sve dok Udruzi »Plavo bijeli otok« nije uskraćena dozvola za javni skup.


Leo Lješi, vlasnik Kings caffea u Malinskoj, potvrdio je ono što su rekli u Udrugi Plavo bijeli otok, dakle vlasnik kafića je nakon razgovora s policijom povukao dozvolu za okupljanjem navijača »Rijeke« u svojem kafiću.


– Točno je da smo imali dogovoru s predstavnicima Udruge »Plavo bijeli otok« koji su najavili da će ih biti tridesetak, da će će vršiti učlanjivanje u njihovu udrugu i da će biti dosta roditelja s djecom. Cijela priča zvučala je pozitivno, rekao sam da nema problema, njima je ionako trebao samo jedan stol. Međutim, raspitao sam se među prijateljima, jer niti me nogomet zanima, niti se u tom razumijem, te sam doznao da će doći više od 30 navijača, a nakon toga došla je policija u uviđaj prostora jer su iz Udruge prijavili prostor kao mjesto javnog okupljanja. Pitali su me iz policije je li to sve od prostora, rekao sam da je, a oni su rekli da je to neadekvatno jer će biti više od 30 navijača koliko realno može stati u kafić. Pod pretpostavkom da su namjere navijača drugačije i uz sugestiju policije da se ne mogu jamčiti siguronosne mjere otkazao sam događaj. Naravno, rekli su nam iz Udruge da smo neprofesionalni, ali nama nikada nije bilo u cilju izazvati nikakvu provokaciju ili probleme. U našem kafiću su svi dobrodošli, nemamo ništa protiv nikoga, samo smo ugostitelji koji ne žele praviti probleme široj zajednici – kazao je Lješi.




 Oglasila se i Mirjana Kulaš, glasnogovornica PU Primorsko-goranske. 


– Policija nije uskratila Armadi javno okupljanje na Krku, niti ima ikakve veze s time. Dapače, policija je dala odobrenje za javno okupljanje. Što se tiče samoga otkazivanja okupljanja morat ćete pitati nekog drugog, vjerojatno vlasnika objekta  – rekla je Mirjana Kulaš.