Program i kandidati

Omišaljska Nezavisna lista Povjerenje: Mi smo brana daljnjoj industrijalizaciji

Mladen Trinajstić

Foto M. Trinajstić

Foto M. Trinajstić



OMIŠALJ Previše se toga na području Općine Omišalj događa mimo i na uštrb njenih žitelja, ocijenili su predstavljajući program kandidati s nezavisne liste »Povjerenje« Zdravko Radović i njegova zamjenica Tina Badurina Virag.


To se posebno odnosi na planove gradnje LNG-a, a osobito kontejnerskog terminala zajedno s dovođenjem željezničke pruge u našu općinu – novo »trošenje« dragocjenog prostora, a posljedično i razvlaštenje naših zajedničkih dobara, ističe Radović naglašavajući da su okupljeni oko te liste najjača brana daljnjoj bespoštednoj industrijalizaciji koja, kažu, događa pod izlikom državnih, županijskih i inih interesa.


Hoćemo li se opredijeliti za turizam ili industriju, želimo li biti lučko-privredna zona Grada Rijeke ili pak vrata zlatnog otoka Krka, pitanja su na koja danas od odgovornih u Općini Omišalj ne dobijamo jasan odgovor, ocjenjuje kandidat Povjerenja napominjući da je jedna od važnih odrednica njihova programa inzistiranje da sve industrijske aktivnosti ostanu isključivo u krugu bivše Dina Petrkomije – infrastrukturno već opremljene zone u kojoj Radović i Badurina Virag vide goleme potencijala razvijanja poduzetništva.




Vraćanje lučice Pesja na upravljanje našem komunalnom društvu također je »forte« našeg programa, nastavlja Radović. Badurina Virag napominje pak da je gradnja vrtića u Njivicama jedan od važnih segmenata njihove vizije općinske društvene politike koju bi u narednom mandatu ojačali poticajnim dotacijama za novorođenu djecu.