Odlična manifestacija

Od Krka do Lošinja: Oko 600 brdskih biciklista na četvrtom izdanju utrke »Mitas 4 Islands«

Hina

Utrka je namijenjena svim brdskim biciklistima, aktivnim sportašima i rekreativcima. U četiri etape biciklisti će prijeći 270 kilometara



Na četvrtom izdanju utrke u brdskom biciklizmu »Mitas 4 Islands«, koja će se od 11. do 14. travnja održati na četiri kvarnerska otoka, sudjelovat će oko 600 biciklista iz tridesetak zemalja.


Utrka je namijenjena svim brdskim biciklistima, aktivnim sportašima i rekreativcima. U četiri etape biciklisti će prijeći 270 kilometara. Prva etapa je na Krku, slijede etape na Rabu i Cresu, a četvrta etapa je na Lošinju.


Predsjednik Hrvatskoga biciklističkog saveza Tomislav Zadro u utorak je istaknuo da će ove godine na utrci sudjelovati hrvatski reprezentativci Kristijan Budimir i Lorenzo Marenzi te da se nada da će biti među deset najboljih.


»Kad smo stvarali utrku, želja nam je bila da bude među deset najposjećenijih na svijetu, a trenutno je treća u Europi i peta u svijetu«, kazao je direktor utrke Tomislav Zobec.Zahvaljujući utrci svake godine sve ranije se otvaraju smještajni kapaciteti, a prošle godine tijekom utrke turistički prihod dostigao je šest i pol milijuna kuna.

»Jedan od strateških ciljeva Hrvatske turističke zajednice je produljenje predsezone i postsezone, a veliki utjecaj na to imaju biciklističke utrke. Hrvatska ima velik potencijal za cikloturizam, a biciklisti su odlični gosti koji troše oko sedamdeset eura dnevno«, kazala je Slavija Jačan Obratov, direktorica Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda Hrvatske turističke zajednice.