Veli Lošinj

Nova rekonstrukcija Jadrankine Punte: Dobiva još 75 soba s pogledom na more

Ivor Balen

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin

Nakon izgradnje aneksa Vitality Hotel Punta imat će 319 soba i 48 suita. Kategorizacija ostaje na razini od četiri zvjezdice. Završetak je u proljeće, a vrijednost investicije devet milijuna eura

MALI LOŠINJ Veli Lošinj ove je zime veliko gradilište, a jedan od najvećih projekata je rekonstrukcija Jadrankinog Vitality Hotela Punta. Po okončanju tog posla vrijednog devet milijuna eura koje se očekuje na proljeće 2018. godine, Punta će imati novih 75 smještajnih jedinica na razini četiri zvjezdice.– Obnova Punte dosad se odvijala u tri faze.

U prvoj fazi 2012. rekonstruiran je cijeli hotel, zatim je 2014. dobila proširenu luksuznu vitality i wellness zonu sa zdravstvenim centrom te veliki infinity vanjski bazen s ugostiteljskim sadržajima, da bi u trećoj fazi 2014. hotel zasjao u punom sjaju, nakon što je nadograđen jedan kat te su uređeni paviljoni B i C.


Time se dobilo dodatnih 50-ak smještajnih jedinica u hotelu pa je novi kapacitet Punte bio 244 sobe, od čega 48 suita. Sada je u tijeku novo proširenje, koje bi prema predviđanjima trebalo biti gotovo do predsezone na proljeće 2018., a rezultirat će novim aneksom s dodatnih 75 smještajnih jedinica s pogledom na more.


Također, planirana je još jedna faza u kojoj je predviđena izgradnja vanjskih bazena, kažu u Jadranki, najvećoj lošinjskoj turističkoj kući i jednoj od vodećih turističkih tvrtki u Hrvatskoj. Dakle, nakon izgradnje ovog aneksa smještajni kapaciteti Vitality Hotela Punta bit će 319 soba i 48 suita, a kategorizacija se neće mijenjati.





Jadranka hoteli u osam mjeseci 2017. ostvarili su 14 posto više ukupnih prihoda te 9 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje lani. Ostvaren je i pozitivan poslovni rezultat, a i ukupni poslovni rezultati na razini Grupe bolji su u odnosu na prethodnu godinu.


– To nam je odlična motivacija uoči turističke sezone u 2018., za koju vjerujemo da će polučiti jednako dobre rezultate, ako ne i bolje od ovogodišnjih. Gosti ponajviše iskazuju interes za najvišu kategoriju ponude u uvali Čikat – hotel Bellevue i Boutique Hotel Alhambra segmenta 5 zvjezdica, s naglaskom na spa&health ponudu, kao i jedinstvenu wine&dine ponudu u okviru hotela i vila Lošinj Hotels & Villas, rekli su iz Jadranke.



– Dovršetak radova predviđen je u proljeće 2018. godine, kako bismo u predsezonu ušli u potpunosti spremni i s osiguranim dodatnih smještajnim kapacitetima. Ukupna vrijednost investicije trebala bi iznositi otprilike devet milijuna eura, kažu iz Jadranke, kojoj ovo nije jedina investicija za sezonu 2018.


– Istodobno s rekonstrukcijom Vitality hotela Punta odvijat će se i radovi na izgradnji hotela od četiri zvjezdice u Velom Lošinju, namijenjenog sezonskim zaposlenicima Grupe Jadranka, s obzirom da ukupan broj zaposlenih u Grupi Jadranka za vrijeme turističke sezone doseže 1300 zaposlenika raspoređenih u sve tvrtke-kćeri.


Tu je još i druga faza uređenja šetnice u uvali Čikat s novom infrastrukturom do restorana Lanterna, nakon što su ranije uređene šetnica ispred vile Hortensije, hotela Bellevue i Boutique Hotela Alhambra te obala, plaža i cjelokupan okoliš, pri čemu se posebna pozornost posvetila minimalnim intervencijama u okoliš, kažu iz Jadranke.


Grupu Jadranka u sljedeće tri do četiri godine očekuju daljnje investicije, a projekti se redaju kao na traci. Tu su Ekološki golf resort, obnova Zračne luke Mali Lošinj, izgradnja marine, rekonstrukcija hotela Helios i Vile Diane.– To su naše glavne strateške odrednice i ključ rješenja kronične boljke hrvatskog turizma – produljenja turističke sezone na cijelu kalendarsku godinu, zaključuju iz Jadranke.