Atrakcija

Muzej Apoksiomena dosad posjetilo 30 tisuća ljudi

Anja Tomović

arhiva NL

arhiva NL

Otvorenje Muzeja Apoksiomena u travnju ove godine značajno je događanje koje je obilježilo početak 2016., kao i realizacija projekta »Apoksiomen na otoku vitalnosti«



MALI LOŠINJ Na nedavnoj sjednici Skupštine Turističke zajednice Grada Malog Lošinja predsjednica TZ-a Ana Kučić prezentirala je izvješća za prvih devet mjeseci ove godine, osvrnula se na ostvarenje programa rada, a predstavila je i program i financijski plan za 2017. godinu.


Otvorenje Muzeja Apoksiomena u travnju ove godine značajno je događanje koje je obilježilo početak 2016., kao i realizacija projekta »Apoksiomen na otoku vitalnosti«. Do danas, jedinstveni je Muzej posjetilo 30 tisuća posjetitelja. Turističku godinu obilježilo je i uvođenje novog informacijskog sustava za prijavu i odjavu turista – eVisitor. Od siječnja do rujna 2016. godine u destinaciji je ostvareno 3% više, odnosno 273.547 dolazaka (domaćih 33.397, stranih 240.150) te 2.145.809 noćenja (domaćih 275.620, stranih 1.870.189), što je 2% više u odnosu na prethodnu godinu. Ostvarenje turističkog prometa u 2017. planirano je na razini ostvarenja iz 2016.


Mali Lošinj može se pohvaliti i nedavno dodijeljenom godišnjom hrvatskom turističkom nagradom za najuspješniju destinaciju zdravstvenog turizma u kategoriji destinacija godine te nagradom za Inovaciju godine dodijeljenu projektu »Apoksiomen na otoku vitalnosti«. Ujedno je i dobitnik nagrade Europskog sustava pokazatelja za održivi razvoj »ETIS« te priznanja »Top 100 održivih destinacija svijeta«.




Predsjednica Nadzornog odbora TZG Malog Lošinja Anita Knežević dala je kratki osvrt na izvršeni nadzor nad vođenjem poslovanja TZG Malog Lošinja i istakla zadovoljstvo postignutim rezultatima, te predstavila i prijedlog rebalansa financijskog plana za 2016. godinu. Jednoglasno je usvojen prijedlog novog člana Turističkog vijeća – Đurđice Šimičić te nove članice Skupštine TZG – Ivane Jurić.


Predstavnici u Skupštini jednoglasno su prihvatili Izvješće o ostvarenju programa rada sa statističkim i financijskim pokazateljima za razdoblje siječanj- rujan 2016. te prijedlog rada i financijskog plana TZG Malog Lošinja za 2017. godinu.