Doček

Lošinjani u 2020. uplovili uz Petra Grašu i bez vatrometa

Portal Novilist.hr

Foto TZ Mali Lošinj

Foto TZ Mali Lošinj

Želja nam je bila na taj način kućnim ljubimcima koje se boje prasaka eksplozivnih naprava i njihovim vlasnicima osigurati mirniju večer, objasnila je gradonačelnica Ana Kučić



MALI LOŠINJ Nakon tradicionalnog Jutarnjeg đira i ispraćaja 2019. godine u podne na malološinjskom trgu, spektakularnim koncertom Petra Graše Lošinjani i njihovi gosti uplovili su u Novu 2020. godinu.


Uz Petra Grašu i njegove hitove, publiku su do ranih jutarnjih sati zabavljali i bend Nos tres i DJ Fredi.


Foto TZ Mali Lošinj


Foto TZ Mali Lošinj





Uz klizanje koje ove godine ima i vanjsku stazu, te uz zabavu i ugostiteljsku ponudu sa adventskih kućica na trgu, ove godine na Adventu na Lošinju nije nedostajalo događanja za sve uzraste, od kojih vrijedi istaknuti i nastup grupe Elemental 27. prosinca na tradicionalnom Studentskom danu.


No, ono što je ove godine razlikuje lošinjski doček od ostalih je odluka gradonačelnice Ane Kučić da se u 2020. godinu uđe bez vatrometa.



“Ove godine Mali Lošinj se priključio destinacijama u Europskoj uniji koje su u Novu 2020. godinu ušle bez vatrometa. Želja nam je bila na taj način kućnim ljubimcima koje se boje prasaka eksplozivnih naprava i njihovim vlasnicima osigurati mirniju večer.


Iznos koji se ranijih godina koristio za vatromet, bit će preusmjeren za nabavku potrebe opreme i alata za Dom zdravlja i Zavod za hitnu medicinu u Malom Lošinju.


Reakcije stanovnika na ovu odluku su više nego pozitivne, stoga vjerujem da je ovo praksa s kojom ćemo nastaviti i nadalje”, zaključuje gradonačelnica Ana Kučić.


Klizalište u Malom Lošinju nastavit će sa svojim radom sve do početka drugog polugodišta, odnosno zaključno do 6 .siječnja.