Pjesmom u špicu sezone

Krk Music Fest: Tri dana glazbe, zabave i ulične gastronomije

Mladen Trinajstić

Puno dobre glazbe, plesa i hrane očekuje Krčane i njihove goste / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Puno dobre glazbe, plesa i hrane očekuje Krčane i njihove goste / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Na ritam glazbe koja će tijekom prvog ljetnog vikenda doslovce preplaviti Krk nadovezati će se i ostatak programa pa će tako važan dio događanja drugog Krk Music Festa biti posvećen i plesnom pokretu



KRK S prvim danima ljeta, točnije od petka – 21. lipnja pa do nedjelje, grad Krk će sav biti u znaku dobre glazbe, zabave i ulične gastronomije. Tih će dana, naime, to otočno turističko središte svim svojim žiteljima ali i posjetiteljima prirediti drugo po redu izdanje »Krk Music Festa«, još uvijek razmjerno nove ali i ambiciozno zamišljene manifestacije kojom Krčani daju svoj doprinos Svjetskom danu glazbe a koji se obilježava upravo na prvi dan najtoplijeg, te što se tog grada tiče, ujedno i najživljeg godišnjeg doba.


Kako nam je predstavljajući nadolezeće, zbivanjima ispunjene dane jedne od najvećih i najsadržajnijih krčkih »fešta« najavila Nataša Jurina, direktorica TU TZ-a Grada Krka, Festival će i ovog puta publici predstaviti vrhunske hrvatske glazbene umjetnike, ali i lokalne amatere koji svoje slobodno vrijeme provode uz glazbu.


Od folklora do DJ-a– Otvaranje festivala s kojim spremni krećemo u onu »pravu« sezonu i ovog je puta povjereno Gradskoj glazbi Krk, najstarijoj krčkoj kulturnoj udruzi koja će svojim promenadnim nastupom odnosno izvedbama koračnica »zakotrljati« glazbeno trodnevlje, Festival koji će kvalitetnom glazbom ispuniti rivu ali i trgove ovog slikovitog otočnog grada – kaže Jurina.




Krčani i njihovi ljetni posjetitelji tijekom triju festivalskih dana i noći imati će prigodu uživati i u nastupima brojnih lokalnih folklornih društava, DJ-eva te u nizu velikih večernjih koncerata.– Vrhunac festivala, bez daljnjega, i ove će godine biti njegov koncertni dio koji će kroz tri besplatna koncerta publici pružiti vrhunski glazbeni i umjetnički doživljaj – predstavila nam je direktorica krčkog TZ-a.


– ​​Jedan od umjetnika koji je obilježio hrvatsku glazbu nedvojbeno je Arsen Dedić pa je stoga i više no primjereno Svjetski dan glazbe i Krk Music Fest otvoriti programom nazvanim »Večer za Arsena« kojeg će, na pitoresknom trgu Kamplin, u prvoj festivalskoj večeri izvesti njegov sin – Matija Dedić, u društvu s Leom Deklevom i Tedijem Spalatom. Drugog dana festivala vrhunac glazbenog programa biti će cjelovečernji, također besplatni koncert splitskog kantautora Zlatana Stipišića Gibonnija koji će se Krčanima predstaviti s velike pozornice na rivi – nastavlja naša sugovornica otkrivši nam da je Gibonnijev koncert rezultat suradnje krčkog TZ-a s našom najvećom hotelskom kompanijom – Valamar Rivierom koja ujedno i sponzor krčkog nastupa te velike i proslavljene hrvatske estradne zvijezde. Treća, ujedno i posljednja glazbena večer publiku će s rive iznova vratiti na Kamplin gdje će se okupljenim ljubiteljima dobre glazbe predstaviti internacionalno prepoznati riječki gitaristički virtuoz – Damir Halilić Hal.



I naravno, već lani predstavljena gastronomska nadopuna tog festivala neće izostati niti ovog puta, kaže Jurina najavljujući bogatu i raznovrsnu ponudu internacionalne street food gastronomije. Gastronomski dio festivala odvijati će se na rivi odnosno na ondje postavljenom internacionalnom street food marketu u sklopu kojeg će se svojim specijalitetima ulične hrane predstaviti 13 skupina gastro-entuzijasta iz Europe i svijeta. U ponudi će se naći razne varijante bugera i wrapova, francuske i belgijske slastice, egzotična kuhinja pa čak i okusi odnosno specijaliteti ulične gastronomije daleke Australije. Svoje će mjesto ovog puta dobiti i hrvatski specijaliteti uobličeni i predstavljeni na način street food ponude, predstavila nam je direktorica krčkog TZ-a ovu, uz »Krčki sajam« ujedno i najveću ljetnu zabavnu manifestaciju.



On će, najavljuje Jurina, ondje prezentirati jedan od najinovativnijih i najoriginalnijih projekata u domeni gitarističke glazbe – alternativni koncept solističkog nastupa uz korištenje čak šest različitih gitara te uporabu vrhunske video produkcije kojom će biti popraćen njegov svirački nastup.​Važan dodatakNa ritam glazbe koja će tijekom prvog ljetnog vikenda doslovce preplaviti Krk nadovezat će se i ostatak programa pa će tako važan dio događanja drugog Krk Music Festa biti posvećen i plesnom pokretu.


– Tijekom prvog dana festivala na krčkoj će se rivi predstaviti riječka plesna skupina Flame s programom nazvanim Bohemian Rhapsody. Za ljubitelje glazbeno-plesnog stvaralaštva pripremljen je i program nazvan »Musicool Fest« a koji je zamišljen u formi zabavno-edukativnog događanja. U okviru tog programa posjetitelji Krka i njegova muzičkog festivala imati će se priliku priključiti plesnim i glazbenim radionicama »Love4Dance« i »Love4Music« a koje će tih dana voditi i djelo provesti iskusni mentori Ivona Brnelić i Olja Dešić.


Svo stečeno glazbeno odnosno plesačko znanje već prijavljenih sedamdesetak polaznika tih radionica koje će se odvijati u dvorani krčke osnovne škole dobiti će priliku prezetirati svojim zajedničkim nastupom »Musicool show« a koji je, u posljednjoj večeri festivala, planiran na prostoru Trga krčkih glagoljaša.


Prigodni program Krk Music Festa odvijati će se i u Kinu Krk gdje su spremne tri besplatne projekcije filmova glazbene tematike. Mlađu će publiku ondje tako razveseliti film »Coco«, a onu odrasliju i biografski film »Amy« o životu i radu legendarne Amy Winehouse. Filmsku trdodnevnicu 2. Krk Music Festa zaključiti će također besplatna projekcija glazbenog filma »Rocketman« inpiriranog životom proslavljenog Eltona Johna.


okvir