Omišalj

Kraljić i Justić: “Na prvom mjestu su nam obitelji, djeca i mladi”

Mladen Trinajstić

Snimio Ivica Brusić

Snimio Ivica Brusić



OMIŠALJ Nezavisni kandidat za omišaljskog načelnika Krešimir Kraljić, koji je u proteklom mandatu obnašao dužnost predsjednika Općinskog vijeća, predstavljajući se u društvu svoje zamjenice, Miljenke Justić, istaknuo je da smatra kako je s kolegama s liste već dokazao da se kroz rad u Općinskom vijeću može postići mnogo, ako se radi isključivo u javnom interesu.


– Prije proteklih izbora nudili smo konkretne, realne i ostvarive programe i projekte čiju smo realizaciju omogućili svojim radom i angažmanom u Općinskom vijeću. Takav program nudimo i danas, spremni preuzeti odgovornost za njihovu realizaciju i kao izvršna vlast, rekao je Kraljić.


Justić ističe da osnov njihova programa čini briga za čovjeka, te da žele općinu čija su vrata otvorena za pomoć svakom mještaninu. “Na prvom mjestu su nam obitelji, djeca i mladi koje ćemo snažno podupirati putem mjera i projekta poput poticane stanogradnje, povećanja rodiljnih naknada, nastavka financiranja nabave udžbenika, prijevoza i obroka za učenike, ali i uvođenja stipendija i za deficitarna zanimanja kao i niže cijene vrtića za brojnije obitelji. Pokrenut ćemo projekt izgradnje velike multifunkcionalne sportske dvorane, kao nužnog prostora za kvalitetno bavljenje sportom naših mladih sportaša”, naglašavaju Kraljić i Justić.




– Kao ljudi iz privatnog sektora, turizam i poduzetništvo stavili smo na druge dvije najvažnije točke našeg programa. Potrebno je donijeti jasnu i provedivu Strategiju razvoja turizma kojaće omogućiti stvaranje prepoznatljivog turističkog proizvoda u čiju će se provedbu uključiti svi relevantni turistički faktori, a sve s ciljem poboljšanja kvalitete turističke ponude i produljenja sezone, kaže Kraljić.


Velike mogućnosti vidimo i u razvoju neiskorištenih turističkih potencijala te sportskom i zdravstvenom turizmu, poručuju Kraljić i Justić.


Osnovnim preduvjetom razvoja Kraljić i Justić vide kvalitetnu i modernu komunalnu infrastrukturu tečiste i uređene javne površine. Apsolutni je prioritet uvođenje kanalizacije u ulice u kojima je nema, gradnja novih i uređenje»kritičnih« prometnica uz sigurnu vodoopskrbu te energetski efikasnu javnu rasvjetu.


Sve komunalne usluge moraju biti povoljnije i dostupnije građanima, kaže nezavinski kandidat naglašavajući dažitelji Općine Omišalj moraju postati aktivnim sudionicima odlučivanja o velikim projektima poput gradnje LNG ili kontejnerskog terminala, a koji bi mogli trajno izmijeniti tu općinu.


Ne smijemo tek promatrati kako nam se oni događaju, kažu Kraljić i Justić držeći da je nužno definirati interese i prioritete kojeće lokalna uprava braniti, neovisno o tome koja je opcija na vlasti u državi, a sve u nastojanjima maksimalizacije koristi i minimaliziranja potencijalnih šteta.


Isto, kažu, vrijedi i za bivšu DINA Petrokemiju. Za razliku od nekih koji kampanju grade na blaćenju političkih neistomišljenika, mi ne sudjelujemo u prljavim aktivnostima već se nadmećemo konkretnim projektima i programima, zaključuju.