Odlični rezultati

Jadranka do milijuntog noćenja dan ranije nego lani

P. N.

Ovog ljeta proširen je hotel Punta u Velom Lošinju / Foto B. PURIĆ

Ovog ljeta proširen je hotel Punta u Velom Lošinju / Foto B. PURIĆ

Milijunto noćenje prije kraja kolovoza ostvareno je u godini koja prethodi realizaciji  velikih investicija – proširenju Zračne luke i izgradnji golf resorta Matalda



MALI LOŠINJ  Najveća otočna turistička tvrtka u Hrvatskoj – Grupa Jadranka zabilježila je u noći s 29. na 30. kolovoza milijunto noćenje u ovoj godini, što je dan ranije nego prošle, 2017. godine.


– Iz godine u godinu Grupa Jadranka u svojim hotelima i kampovima bilježi milijunto noćenje sve ranije i ranije. Sve nas u Grupi Jadranka taj trend iznimno veseli jer nam pokazuje da su gosti prepoznali naše predane napore kako bismo zadovoljili sve njihove želje u cjelokupnom rasponu ponude. Značajna ulaganja u ponudu, ljudske potencijale i kvalitetu usluge rezultirala su povjerenjem i zadovoljstvom naših gostiju, rekao je Goran Filipović, član Uprave Grupe Jadranka.


U posljednjih pet godina Grupa Jadranka je u razvoj uložila više od 170 milijuna eura, a samo od ove godine je zahvaljujući njoj otok Lošinj bogatiji za prvi otočki japanski restoran, Matsunoki, te za uvođenje izravnih zrakoplovnih linija s Lošinja prema tri hrvatska grada i švicarskom Luganu. Ranije je već unaprijeđena premium ponuda brenda Lošinj Hotels&Villas s 5* u uvali Čikat – prvenstveno Hotel Bellevue, Boutique Hotel Alhambra te vila Hortensia, kao i ponuda na razini visoke 4* u Vitality Hotelu Punta, Family Hotelu Vespera te Hotelu Aurora. Tome treba dodati i Jadranka kampove Baldarin, Slatina, Bijar te Čikat.




Ovaj značajan rezultat milijuntog noćenja prije kraja kolovoza zabilježen je u Jadranka hotelima i Jadranka kampovima u godini koja prethodi ostvarenju nekih od najznačajnijih planiranih investicija namijenjenih još boljem pozicioniranju turističke ponude Lošinja te njenom daljnjem prilagođavanju ukusima najzahtjevnijih gostiju, uz istodobno bitno produljenje turističke sezone. Naime, tijekom 2018. ostvareni su značajni pomaci na projektima proširenja Zračne luke Mali Lošinj te izgradnje Eco Golf Resorta Matalda, koji su ključni za daljnji turistički i gospodarski razvoj lošinjskog arhipelaga te podizanje turističke ponude Hrvatske na višu razinu – stoji u priopćenju Jadranke Grupe.