Bez iznenađenja

Gari Cappelli ide po treći gradonačelnički mandat u Malom Lošinju

Ira Cupać Marković

Većina stvari iz ranijih naših planova i programa je realizirana, a i sada, gdje god se krene, nešto se radi. Tu su, među ostalim, Riva Priko, Poljana, vodovod za Ilovik, kanalizacijski sustav Velog Lošinja i mnogi drugi projekti, kaže predsjednik lošinjskog HDZ-a Anto Nedić 



MALI LOŠINJ  Jednoglasnom odlukom članova Gradskog odbora HDZ-a i uz prisutnost predstavnika svih temeljnih mjesnih ogranaka kao i mladeži stranke, Gari Cappelli bit će kandidat HDZ-a za lošinjskog gradonačelnika, pa će ova predizborna kampanja biti i Cappellijeva treća utrka za čelno mjesto najvećeg otočnog grada. U kampanji će se upravo učinjeno u protekla dva mandata najviše koristiti, jer kako kaže predsjednik HDZ-a Anto Nedić, na Lošinju je većina stvari iz ranijih planova i programa realizirana, a i sada, gdje god se krene, nešto se radi. Tu su, među ostalim, Riva Priko, Poljana, vodovod za Ilovik, kanalizacijski sustav Velog Lošinja i mnogi drugi projekti. 


   – Mi ćemo za učinjeno, ali i neučinjeno u proteklom razdoblju građanima položiti račune i do 15. travnja predstaviti program od 2013. do 2017. godine. Uz razrađene razvojne planove program će biti obilježen brigom za čovjeka s naglašenom socijalnom komponentom. U njemu će naći mjesto obitelji bez stana, nezaposleni, umirovljenici, osobe s invaliditetom i najmlađi. Uvjereni smo da nikakve politikantske igre, brojne anonimne prijave protiv naših čelnika i dnevno-politička podmetanja neće utjecati na percepciju Lošinjana o postignućima i ostvarenim rezultatima u proteklom periodu. HDZ kao najvažniju zadaću ima dovršiti započete projekte, pripremiti turističku sezonu i pokrenuti sve pripremljene projekte, naročito one koji se odnose na stanogradnju, kaže Nedić. 


Na pitanje da li se odugovlačilo s isticanjem Cappellija kao njihovog kandidata za gradonačelnika, jer se nagađalo i govorkalo među građanima da se on distancirao od stranke, Nedić kaže da se s isticanjem kandidature nije odugovlačilo, jer se HDZ-u nije ni žurilo, s obzirom da gradonačelnik mandat ima do 19. svibnja. 




   – Cappelli je član stranke od početka devedesetih, bio je naš kandidat za gradonačelnika 1997. godine, pa ponovno 2005. i 2009. godine. Dva mandata dobili smo zajedno, trenutno obnaša dužnost dopredsjednika HDZ-a Primorsko-goranske županije te predsjednika Odbora za turizam HDZ-a. Krize u lošinjskom HDZ-u nema. Mi smo u odnosu na druge stranke koje su u opoziciji na Lošinju u drugačijoj poziciji i nismo pod presingom izbora, već smo usmjereni na provedbu brojnih projekata koji su u tijeku i koje planiramo realizirati, kaže Nedić.


– U tijeku su pregovori s potencijalnim partnerima, a zna se koje su nama bliske stranke, HKDU, HSS, zapravo razgovaramo sa svima osim s SDP-om, kaže Nedić koji na pitanje pregovaraju li i sa HNS-om odgovara – zašto ne? Međutim, na upit da li je kao potencijalni partener s obzirom da mogu svi osim SDP-a dobrodošao i HSLS, posebno stoga što je njihov predsjednik Rudolf Ivković u prethodnom mandatu bio i Cappellijev zamjenik, Nedić kaže:    – To bi bilo neozbiljno od naše strane, a još više od Ivkovića i HSLS-a, jer već dvije godine ta stranka sustavno u javnosti iznosi neistine o našem radu.