Rast od pet posto

DVA DANA PRIJE NEGO LANI Lošinj dosegnuo milijun noćenja

Hina

Foto arhiva

Foto arhiva

Lošinj je potvrdio da je u top deset vodećih hrvatskih odredišta s najviše ostvarenih noćenja



ZAGREB Turistička zajednica grada Malog Lošinja izvijestila je u ponedjeljak da je Lošinj dosegnuo milijun noćenja dva dana prije nego lani, a od početka godine do 22. srpnja ostvareno je 1,04 milijuna noćenja, što je pet posto više u odnosu prema istom razdoblju prošle godine.


Nakon izvrsnih turističkih rezultata do 22. srpnja, kad je ostvareno 1.036.380 noćenja te 160.473 dolaska, Lošinj je potvrdio da je u top deset vodećih hrvatskih odredišta s najviše ostvarenih noćenja, navodi se u priopćenju.


Tako je u usporedbi s istim razdobljem lani ostvareno šest posto više dolazaka i pet posto više noćenja, to jest 9153 više dolazaka i 44.431 više noćenja.Po podatcima Turističke zajednice grada Malog Lošinja, 86 posto noćenja ostvarili su strani turisti, a njih 67,4 posto došlo je s četiri najvažnija tržišta – iz Slovenije, Njemačke, Austrije i Italije. Slijede gosti iz Češke, Poljske, Slovačke, Mađarske, Švicarske i Francuske.

Domaći turisti ostvarili su 14 posto noćenja, što je porast od pet posto u odnosu prema prošloj godini.




Najviše noćenja ostvarili su kampovi s udjelom od 34 posto i porastom od pet posto. Slijede hoteli čiji je udio u ukupnim noćenjima 23 posto, a koji na godišnjoj razini imaju rast noćenja za devet posto.


Ostvaren je rast i u privatnom smještaju od osam posto, a njihov je udio u ukupnim noćenjima 17,8 posto.Ostali ugostiteljski objekti imaju udio od 11 posto, a nekomercijalni turistički objekti 14,2 posto, navode iz Turističke zajednice grada Malog Lošinja.