TZ "uskočila" u novo doba

Inventivan telekomunikacijski projekt: Sve o Krku na kabelskoj televiziji

Mladen Trinajstić

I-KRK ima za cilj u što više kućanstava na području grada dovesti svježe višejezične informacije o događanjima i sve ostale važne obavijesti 



KRK Informacije o gradu i otoku Krku, njihovoj zabavnoj, ugostiteljskoj, trgovačkoj, izletničkoj ponudi i svim ostalim segmentima koji čine ukupan turistički proizvod tog izuzetno posjećenog turističkog područja Kvarnera, dosad su posjetiteljima bile dostupne tek putem različitih tiskanih izdanja, promotivnih i informativnih brošura, ali i elektroničkih odnosno internetskih medija. 


Takvim vidovima informiranja svojih građana i posjetitelja Krčani se nedavno pridodali novi – televizijski.


– Nedavno je naime u okviru sustava gradske kabelske televizije započelo emitiranje novog info programa »I-KRK« kojemu je cilj u što više kućanstava na području grada dovesti svježe višejezične informacije o događanjima i sve ostale važne obavijesti kojima raspolažu gradske ustanove i poduzeća, različite udruge, klubovi, mjesni odbori, gospodarski subjekti i svi ostali koji brinu o što kvalitetnijem i sadržajnijem boravku gostiju na području Grada, kaže direktorica TU TZG Krka Nataša Jurina.




Na taj način distribuirana informacija, osim Krčanima, postat će jednako dostupna svim turistima koji borave u privatnom i hotelskom smještaju na području grada. Program je zasad koncipiran u formi videostranica, a planirano je da u njegovo uređivanje neposredno budu uključeni svi subjekti koji raspolažu informacijama od javnog interesa, nastavlja direktorica TZG.


Doznajemo kako upravne i turističke institucije Grada pozivaju sve koji imaju bitne informacije podobne za objavu, da ih prosljeđuju na e-mail: [email protected]. Poželjno je da pripremljene info-objave budu maksimalno sažete i po mogućnosti prevedene na engleski jezik, objašnjavaju u TZG, dodajući kako će novi komunikacijski kanal biti otvoren za dopunu kvalitetnim fotografijama ili ostalim promomaterijalima.


Trenutno emitiranje ovog televizijskog infoprograma u eksperimentalnoj je fazi, a s vremenom ćemo ga dorađivati i upotpunjavati sukladno reakcijama gledatelja i tehničkim mogućnostima njegovih kreatora i korisnika, ističe Jurina, pozivajući građane i sve koji koriste sustav gradske kabelske televizije da se sa svim sugestijama, prijedlozima ili primjedbama obrate predstavnicima TZG Krka, institucije koja je pokretač ovog inventivnog telekomunikacijskog projekta.