Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 4
Sutra: 7° 7° 4
20. siječnja 2020.
Ispis članka: 'Europa Rally' na Lošinju: Na turistički susret stigli kampisti iz cijele Europe - Novi List

NoviList.hr

'Europa Rally' na Lošinju: Na turistički susret stigli kampisti iz cijele Europe

Turistički susret

9. lipanj 2019 11:52

Napisao: Bojan Purić

Foto Ivan Brčić

MALI LOŠINJ - Susret »Europa Rally« koji se održava na prijelazu iz proljeća u ljeto, s domaćinstvima po različitim zemljama, ovih se dana održava u Malom Lošinju. Riječ je o okupljanju kampista iz petnaest zemalja - Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Italije, Švicarske, Mađarske, Švedske, Poljske, Slovačke, Finske, Francuske, Luksemburga, Velike Britanije, Estonije i Nizozemske, a u organizaciji Europa-Rally-komiteta koji okuplja europske poklonike ovakvog provođenja odmora, ujedno i članove Međunarodne kamperske federacije.

Na glavnom gradskom trgu održana je svečanost pomalo nalik olimpijskima: s bakljom, Odom radosti i govorima dužnosnika - okupljenima su se obratili direktor Turističke zajednice Lošinja Dalibor Cvitković, direktor »Jadranka kampova« Dejan Jakovljević, predsjednik Udruge kampista Hrvatske Branko Marolt i predsjednik Europa-Rally-komiteta Kees Splint.

»Europa Rally« održava se od 1961. godine, a lani je udio kampova u turističkim noćenjima na području Lošinja iznosio 35 posto.