Svalbard

I TO SE DOGAĐA Izvedena prva pljačka u povijesti Sjevernog pola

P. N.

Reuters

Reuters

Policija otočne skupine Svalbard, između Norveške i Sjevernog pola, prvi je put u povijesti privela nekoga zbog oružane pljačke. 



Čini da se da više ne postoji dio svijeta gdje nema niti jednog kriminalca.


U Svalbardu, prepoznatljivom po glečerima i prekrasnim ledenim pejzažima, naoružani je počinitelj uhićen nakon pljačkanja banke, javlja Newsky. Nažalost, navikli smo čitati ovakve novosti, no ono što je zanimljivo je činjenica kako je ovo prva pljačka u povijesti Sjevernog pola.


U glavnom gradu Svalbarda, Longyearbyenu, gdje se pljačka dogodila, živi tek 2.000 ljudi. Policija izjavljuje da je osumnjičenik straniruski turist koji je putovao tom regijom.




“Oružana se pljačka dogodila oko deset sati ujutro, a čovjek s pištoljem je  ukrao određenu svotu novca, no brzo je uhićen”, izjavio je Terje Carlsen, glasnogovornik lokalnog guvernera za Newsky.


Photo: Pixabay, Longyearbyen


Photo: Pixabay, Longyearbyen



Ostali detalji za sada nisu poznati javnosti, a lokalno je stanovništvo u čudu. Takvo se nešto kod njih nije nikada do sada dogodilo. Svalbardsko otočje je domovina arktičke lisice, svalbardskog soba i polarnog medvjeda, a trenutno ugošćuje i jednog inozemnog kriminalca.