Split

Baldasar oduzeo ovlasti svojoj zamjenici Batarelo, koja se kandidirala za gradonačelnicu

Hina

Snimio Nenad REBERŠAK / NL arhiva

Snimio Nenad REBERŠAK / NL arhiva

Zaključkom splitskog gradonačelnika Ive Baldasara, koja je u ponedjeljak stupila na snagu, uskraćeno je pravo zamjenici gradonačelnika Aidi Batarelo (SDP) obavljanje poslova koje joj je gradonačelnik povjerio, priopćeno je iz splitske Gradske uprave, jer je, kako se navodi, duže vrijeme otežano rukovođenje gradom, za što gradonačelnik proziva SDP



SPLIT Zaključkom splitskog gradonačelnika Ive Baldasara, koja je u ponedjeljak stupila na snagu, uskraćeno je pravo zamjenici gradonačelnika Aidi Batarelo (SDP) obavljanje poslova koje joj je gradonačelnik povjerio, priopćeno je iz splitske Gradske uprave, jer je, kako se navodi, duže vrijeme otežano rukovođenje gradom, za što gradonačelnik proziva SDP.


Splitska dogradonačelnica Aida Batarelo ranije danas je na konferenciji za novinare izvijestila da je kandidatkinja splitskog ogranka SDP-a za gradonačelnicu, rekavši kako je iz gradske uprave obaviještena da ju je gradonačelnik Baldasar razriješio dužnosti, zbog čega će se posvetiti kampanji.


U priopćenju Gradske uprave Splita navodi se da je promjenom političkih okolnosti već dulje vrijeme otežano operativno i radno obavljaju zadaće vezane za rukovođenje Gradom.




»Odgovornost za to je isključivo na SDP-u pa i na mojoj dosadašnjoj zamjenici, koji su prouzrokovali ovakvo neodrživo stanje, nikako ne moja. Predugo sam tolerirao nemoguću situaciju i ovo je neminovan i, vjerujem, svima razumljiv poslovni potez iza kojeg nema nikakvih osobnih animoziteta«, navodi se u izjavi gradonačelnika Baldasara.


Ističe se da sukladno Zakonu o lokalnoj i područnoj samoupravi, gradonačelnik može određene zadatke povjeriti svojim zamjenicima, a vlastitim izborom zamjenica Batarelo takve zadatke više nije u mogućnosti obavljati.


Splitska Gradska uprava također navodi da Batarelo, dojučerašnja zamjenica gradonačelnika Batarela, »kao službeni protukandidat aktualnom gradonačelniku, i formalno više ne zastupa politiku aktualne Gradske uprave ni gradonačelnika, a po čijim ovlastima obavlja sve dnevne poslove i aktivnosti.


Gradonačelnik je kao najodgovornija osoba za upravljanje Gradom dužan osigurati nesmetan rad i koordinaciju gradskih službi na način koji će osigurati realizaciju projekata i ciljeva kojim je dobiveno povjerenje građana u tekućem mandatu, što će i nastaviti činiti zajedno sa svojim zamjenikom Goranom Kovačevićem«, stoji u priopćenju.