Odgovor premijeru

Zovko o Plenkoviću: ‘Služi se niskim udarcima. On živi u svom svijetu, u kojem ne vidi problem koji se događa oko njega’

Portal Novilist.hr

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Medijske i novinarske slobode su ugrožene, a on to ne vidi, kaže Hrvoje Zovko



Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko prokomentirao je stav premijera Andreja Plenkovića o subotnjem prosvjedu novinara. Premijer i dalje ističe da nema ugroze za hrvatsko novinarstvo, a dometnuo je i da je Hrvoje Zovko tužio druge novinare i skoro nasrnuo na svoju urednicu.


“Drago mi je da je spomenuo kako sam skoro nasrnuo na moju urednicu, a kad već izlazi s takvim informacijama mogao je u maniri dobrog političara čuti i drugu stranu.


Neodgovorno se ponaša prema medijima, u tri godine nije našao vremena da se susretne s nama. Služi se niskim udarcima. Ja jesam tužio prije nekoliko godina opskurne portale jer kada vas netko proglasi agentom tajnih službi naravno da ćete tužiti, ali to stavljati u kontekst ovih tužbi političara protiv novinara, među njima i potpredsjednika Sabora, nema smisla”, komentirao je predsjednik HND-a Hrvoje Zovko u N1 Studiju uživo.




“Medijske i novinarske slobode su ugrožene, a on to ne vidi. On živi u svom svijetu u kojem ne vidi problem koji se događa oko njega, ono što vide svi novinari i međunarodna javnost”, kaže Zovko.


Ističe da građani vide svaki dan koliko su slobodni na HRT-u.


“Očito su u Vladi zadovoljni revizionističkim ispadima, cijeli svijet vidi u što se pretvorio HRT osim Vlade. Parlamentarna većina je birala prvog čovjeka HRT-a. Da je Vlada htjela riješiti, taj problem riješila bi ga. Čitav niz problema je povod prosvjeda, a ne moj slučaj”, pojašnjava Zovko.


Ističe da je više od 1000 tužbi veliki problem jer je poanta u samom dizanju tužbi.


“To je poanta, zastrašivanje novinara i medija”, zaključio je.


“Umjesto da u trećoj godini premijer Andrej Plenković primi izaslanstvo HND-a pokušava cijelu priču banalizirati i okrenuti na priču tko je prvi počeo. Pet puta smo mu slali poziv za razgovor, ali premijer očito smatra da nema vremena za to”, kaže Zovko za N1.