Traži se nasljednik

Završio sastanak u Vladi: Nova uprava Agrokora u idućih dana

Hina

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor uvjeren je da će situacija s Agrokorom do sredine tjedna biti riješena



Nakon održanog sastanka s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem, neki od koalicijskih partnera izjavili su kako im je rečeno kako će u Agrokoru biti imenovana višečlana uprava te da bi se to trebalo dogoditi u idućih nekoliko dana.


Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor uvjeren je da će situacija s Agrokorom do sredine tjedna biti riješena.


»Imat ćemo novu upravu s više članova. Danas u 15 sati dolaze predstavnici svih vjerovnika dati potporu Vladi i oko izbora povjerenika i nastavka procesa. Svi zajedno radimo na tome da sve završi 10. srpnja«, rekao je Kosor




»Ako do 10. srpnja dođe do nagodbe onda je ova saborska većina i predsjednik Vlade Andrej Plenkovoć uspjeli da bez i jedne kune poreznih obveznika izvučemo Agrokor iz problema a svi znamo da su dugovi 60 milijardi kuna. Ako to napravimo bez ijedne kune poreznih obveznika onda smo uspjeli a to ćemo znati 10. srpnja«, rekao je Kosor.


Branko Hrg (Hrvatska demokršćanska stranka) rekao je kako se nije govorilo o konkretnim imenima za Agrokor, no očekuje se da će premijer izaći s imenima više članova za 2-3 dana, dok je Radimir Čačić (Reformisti) rekao kako postoji nekoliko kvalitetnih kandidata te da će rješenje biti nađeno u najkraćem mogućem vremenu.


Za 15 sati zakazan je sastanak premijera Plenkovića s predstavnicima vjerovnika Agrokora na kojem će se također razgovarati o novom povjereniku za Agrokor.