Mirno

Završila Povorka ponosa u Splitu, sve je prošlo bez većih izgreda

P. N.

Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto Ivo Cagalj/PIXSELL



Povorka ponosa vratila se u Đardin oko 19.30 sati, a sudionici će se uskoro razići. Može se reći da je deveta splitska Povorka ponosa u potpunosti uspjela, a sve je prošlo bez izgreda.


“Ne mogu vjerovati koliko vas je danas ovdje došlo! Hvala vam svima! Vi ste izašli za one koji se još boje, koji su ostali kući zbog straha; vi njima dolaskom na Pride pokazujete da u tome nema ništa loše i da i oni moraju doći!”, kazala je organizatorica Mirta koja je priznala kako je ovo prvi Pride na koji su joj roditelji došli.


Kako javlja 24sata, Lokalni SDP-ovci na čelu s Goranom Koturom i Majom Giljanović na Pride donijeli su kartonskog gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu. Maja Giljanović tom prilikom izjavila je kako Opara stalno govori o Splitu kao tolerantnom gradu, međutim kad tu toleranciju treba doći pokazati, na Split Pride se ne pojavi. Goran Kotur kao predsjednik splitskog SDP-a naglasio je kako su oni ove godine, kao i svake do sada, došli podržati LGBT zajednicu jer se naravno zalažu za tolerantno društvo.




Od parka ruta ide: Ulica kralja Tomislava, Marmontova, odakle skreće u Ilićev prolaz (kod kina Karaman), Zadarska, Pjaca – gdje će biti održan kratak govor, Marulićeva, preko Voćnog trga na Rivu, Hrvojeva,te povratak u Đardin.


Organizatorice ponosa poručile su kako su dobile brojne prijetnje smrću te da su ih protivnici parade zasuli salvama uvreda na društvenim mrežama. O svemu je obaviještena i policija, piše Dnevnik.hr.