Stranački sabor

Za predsjednika HSP-a ponovno izabran Daniel Srb

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

ZAGREB Hrvatska stranka prava u nedjelju je u Zagrebu održala stranački sabor na kojem je za predsjednika HSP-a ponovno izabran Daniel Srb. Izabran je i novi sastav suda časti i novi nadzorni odbor te je, na prijedloge županijskih vijeća, izabrano 10 članova predsjedništva.

»Hrvatska stranka prava se diči time da su unutarstranački izbori po načelu izaslanika iz podružnica najbliže željenoj unutarstranačkoj demokraciji ili u prijevodu – jedan član, jedan glas«, stoji u priopćenju iz HSP-a.


 Također se ističe da je HSP »stožerna i jedina prava pravaška stranka« te da će i nadalje ustrajati na provedbi Starčevićeve politike i zaštite hrvatskog naroda u hrvatskoj neovisnoj državi.


 Daniel Srb je u svom obraćanju također istaknuo da će HSP i dalje ustrajati na kažnjavanju svih onih koji su se ogriješili o hrvatski narod, bilo to u ratu, bilo u miru. Pozvao je sve istinske pravaše da se vrate u »Dom svih pravaša« – Hrvatsku stranku prava.




»Pravaštvo ste mogli i htjeli razbijati, ali je dosta! Od ovog trenutka u HSP kreće u kampanju za lokalne izbore«, poručili su HSP-ovci sa stranačkog sabora održanog u zagrebačkom hotelu »International«.


 Saboru su kao gosti nazočili saborski zastupnik HDSSB-a Branimir Glavaš s izaslanstvom, Denis Bevanda ispred HKS-a, Željko Fiolić ispred HDZ-a, Ivica Ledenko ispred NL Lozo. Brzojave potpore Saboru HSP-a su uputili saborski zastupnik Stipe Petrina i Frane Ćirko v.d. predsjednika HČSP-a. 

HSP-ovo izaslanstvo HSP-a ujutro je položilo vijence i zapalilo svijeće na grobu ‘oca Domovine’ Ante Starčevića u Šestinama.