Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. studenoga 2019.
Ispis članka: Vrlo gust promet u smjeru mora, kilometarska kolona od Rupe prema Rijeci - Novi List

NoviList.hr

Vrlo gust promet u smjeru mora, kilometarska kolona od Rupe prema Rijeci

Izvješće HAK-a

11. kolovoz 2018 08:13

Napisao: HINA

Na autocesti A7 Rupa-Diračje pred naplatom Rupa u smjeru Rijeke kolona je oko jedan kilometar

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

ZAGREB Na cestama u smjeru mora promet je vrlo gust, a zbog pojačanog prometa zastoji i kolone povremeno su na prilazima turističkim središtima duž obale, upozoravaju u subotu ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče pred ulaskom na autocestu u Lučkom iz smjera Buzina kolona je oko dva kilometra, iz smjera Jankomira kolona je oko jedan kilometar, a povremeno su zastoji i kolone dionicom od Zagreba do čvora Bosiljevo.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo na izlasku iz Hrvatske kolona je oko dva kilometra, na autocesti A4 Goričan-Zagreb pred naplatom Goričan u smjeru Zagreba i na autocesti A7 Rupa-Diračje pred naplatom Rupa u smjeru Rijeke kolona je oko jedan kilometar.

Zbog pojačanog prometa zastoji i kolone povremeno su na prilazima turističkim središtima duž obale.

Zbog prometne nesreće između čvorova Novska i Okučani vozi se jednim trakom u smjeru Lipovca, a zbog prometne nesreće kod čvora Škurinje u oba smjera vozi se otežano uz ograničenje.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će danas od 4 do 14 sati,
u nedjelju od 12 do 23 sata, u utorak od 15 do 23 sata te u srijedu 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila u pojedinim trajektnim lukama moguća su odstupanja od uobičajenog reda plovidbe.