Predsjednik HNS-a

Vrdoljak: HNS nije zadovoljan prijedlogom nagodbe Agrokora

Hina



Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak rekao je u četvrtak kako ta stranka »nije zadovoljna prijedlogom nagodbe Agrokora koji hrvatske dobavljače stavlja u neravnopravan položaj«, te kako je svrha Lex Agrokora zaštita hrvatskog gospodarstva.


»HNS nije zadovoljan prijedlogom nagodbe Agrokora koji hrvatske dobavljače stavlja u neravnopravan položaj. Ako je išta bilo svrha Lex Agrokora onda je to zaštita hrvatskog gospodarstva, industrijske proizvodnje i zaposlenosti u Hrvatskoj, i to isto mora biti svrha i nagodbe«, rekao je predsjednik HNS-a Vrdoljak.»Naravno, o ovom svom stavu smo obavijestili i partnere u Vladi«, dodao je Vrdoljak u izjavi objavljenoj na službenim internetskim stranicama HNS-a.

Prokuristica Kraša i članica Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora Marica Vidaković odbila je u četvrtak nacrt strukture nagodbe u Agrokoru, istaknuvši da to što su dobavljači vidjeli nije smjer koji su spremni podržati. »To nije smjer koji smo spremni podržati, pa ću ja ilustrativno reći što mislim o nacrtu nagodbe, a mislim ovo«, rekla je Vidaković i pred novinarima poderala tekst nacrta. »To će biti stav dobavljača«, dodala je Vidaković nakon četverosatnog sastanka na kome je Udruzi dobavljača predstavljen nacrt strukture nagodbe Agrokora.


Prijedlog strukture nagodbe u Agrokoru, nakon što su dobavljači odbili podržati takav prijedlog, ranije večeras nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, komentirao je i premijer Andrej Plenković, rekavši kako se s dobavljačima konzultira vrlo temeljito te ako neki nisu zadovoljni konceptom ići će se putem pregovora i dogovora, u kojima vjerovnici imaju ključnu ulogu i glavnu riječ.




»Mislim da je izvanredni povjerenik Agrokora u ovoj fazi predstavio koncept nagodbe. Dobavljači su u ovoj priči od prvoga dana, s njima se konzultira vrlo temeljito. Očito svi nisu zadovoljni s konceptom, no pred nama je put pregovora i dogovora u kojima vjerovnici imaju ključnu ulogu i glavnu riječ. Tako da je to proces o kojem ćemo još govoriti i raditi na njemu«, komentirao je premijer, na upite novinara, odbijanje danas prezentiranog nacrta strukture nagodbe Udruzi dobavljača Agrokora.