Izjave idu samo pojedinačno

Vlada stopirala videospot kojom se namjeravala uključiti u kampanju “protiv”

Dražen Ciglenečki

U četvrtak su snimljene izjave svih članova Vlade u kojima oni pojašnjavaju zašto na referendumu za tjedan dana treba glasovati PROTIV, planirano je bilo da ih se objedini u jedan spot

ZAGREB  U Vladi su stopirali video spot kojim su se namjeravali uključiti u kampanju PROTIV ustavnog definiranja braka. U četvrtak su snimljene izjave svih članova Vlade u kojima oni pojašnjavaju zašto na referendumu za tjedan dana treba glasovati PROTIV, planirano je bilo da ih se objedini u jedan spot koji bi se onda distrubiralo putem društvenih mreža, ali se ipak odustalo od te ideje. Sve će se te izjave moći pronaći na internetu, ali samo kao pojedinačne poruke ministara. – Svi članovi će se i na ovaj način izjasniti PROTIV, to, međutim, neće biti u ime Vlade. Tako smo odlučili jer Vlada nije strana u referendumu i svojom ga politikom nije isprovocirala. Nije se razmišljalo o legalizaciji istospolnih brakova, rekao nam je izvor iz Banskih dvora. HNS na terenu

Snimanje spomenutih izjava nije ništa koštalo, pa se neće moći niti reći da Vlada vodi kampanju koristeći se državnim novcem.


No, dio stranka Kukuriku koalicije napravio je svoje video spotove kojima su se svrstali uz one koji se protive inicijativi »U ime obitelji«. SDP-ov se još nije počeo prikazivati, a u njemu nema njihovih čelnika koji izravno pozivaju na glasovanje PROTIV. 


HNS je svoj video uradak već postavio na stranačku web stranicu. U javnosti nepoznati ljudi u njemu se deklariraju kao pripadnici raznih manjina i izjašnjavaju protiv mržnje i netolerancije.